Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden Pamukkale ilçesi Belediye Meclis üyeliğine Cemile Türk isimli başörtülü bir kadın aday adaylığı için müracaat etti.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi partiler çalışmalarını sürdürüyor. Başörtüsünün kamu dairelerinde serbest olmasının ardından belediye meclis üyeliği için başörtülü adaylar çıkmaya başladı. Denizli’de başörtülü Cemile Türk isimli kadın, CHP Genel Merkezi’ne müracaat ederek, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla kurulan Pamukkale ilçesinden belediye meclis üyesi aday adayı oldu. Müracaatını CHP Genel Merkezi’ne yapan Türk, aday adaylığının ardından çalışmalarına başladı.
2004 yılından bu yana CHP’ye üye olduğunu belirten CHP Pamukkale Belediyesi Meclis üyesi aday adayı Cemile Türk, şöyle konuştu: "Ben, CHP’ye Atatürk’e olan sevgimden dolayı katıldım. Başörtümün herhangi bir engel taşımayacağını düşünüyorum. Onun için aday adayı oldum. CHP’lilerden de olumlu tepki alıyorum. O yüzden bu yola çıktım. Bu şekilde başörtüsüyle çalışmalarımı sonuna kadar devam ettirmek istiyorum.’’
Meclis üyeliğini ilk önce eşine açıkladığını ifade eden Türk, şunları söyledi: "Eşim her zaman arkandayım diye konuşunca ben daha da rahatladım. Bu yola çıktık. Ben özellikle kadınlarımızın her zaman yanında olacağım. Bu politikada kadınların ön planda olmaları gerektiğine inanıyorum. Başörtüm buna asla engel değil. Ben kadınların halinden daha fazla anladığım için genelde çalışmalarımı bu yönde yapacağım. Sorunları el birliğiyle aşacağız. Seçilmem halinde halkımızı ve partimizi en iyi şekilde belediye meclisinde temsil edeceğim. Bu konuda bana destek olan herkese teşekkür ediyorum.”