ESKİŞEHİR (CİHAN)- CHP Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Semra Kandırmaz, partisinden istifa ederek, DSP’ye geçti. Daha önce DSP’de olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte CHP’ye geçen Kandırmaz için DSP il binasında rozet takma töreni düzenlendi.

DSP İl Başkanı Dilara Tambova, törende yaptığı konuşmada, daha önce DSP’den istifa ederek CHP’ye geçen herkesi eski partilerine geri dönmeye çağırdı. Tambova, “Geri dönmek isteyen bazı arkadaşlarımız var. Onlar da emin bir süre sonra eski yuvalarına dönecektir. Herkesi eski yuvalarına dönmeyi bekliyoruz.” dedi.
Kadırmaz da DSP’ye yeniden geri döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. CHP’ye geçmek istemediğini, ancak Büyükerşen’in geçişi sırasında mecbur kaldığını, ancak CHP’de fazla süre kalmayı başaramadığını belirten Kandırmaz, “Eski partime geri döndüğüm için mutluyum. İstifamı noter yoluyla CHP’ye gönderdim. Aslında ben DSP’den istifa etmek istemiyordum. Ama o süreçte mecbur kaldığım için CHP’ye geçmek zorunda kaldım.” diye konuştu.

CHP, DSP AFİŞLERİNİN ÜZERİNE TÜRK BAYRAĞI ASIP KOLİ BANDIYLA KAMUFLE ETMİŞ
Öte yandan, İl Başkanı Tambova, dün CHP mitinginde, seçim kurulu kararıyla asılan DSP seçim afişlerinin CHP’liler tarafından üzerlerinin Türk bayrağıyla örtülüp üzerlerinin koli bandıyla sarılmasına sert tepki gösterdi. Tambova, şöyle konuştu:
“Seçim Kurulu kararıyla mitingin yapıldığı Sıhhiye Meydanı'ndaki 16 seçim afişimiz önce reklamı alan ve Büyükerşen ile bağlantılı olan firma tarafından asılmadı. İtiraz edince suçu emniyete attılar. Emniyet ile yaptığımız görüşmede böyle bir şeyden kendilerinin haberlerinin olmadığını bildirdiler. Bu kez reklam firması ile yeniden görüşüp, işi savcılığa vereceğimiz bildirince afişlerimiz hemen asıldı. Ancak bu kez DSP afişlerinin üzerleri Türk bayrağı ile kapatılıp, üzeri de koli bantlarıyla kamufle edildi. Biz Türk bayrağına karşı değiliz ama onlar DSP afişlerinin gözükmemesi için Türk bayrağını da kendi çıkarları için kullandı ve üstelik Türk bayrağının üzerine koli bantları yapıştırdılar. Bu çok ayıp. Bir siyasi partinin diğer siyasi partiye bir saygısının olması lazım. Biz saygı bekliyoruz.”
CİHAN