Ömer Yurtseven'in CHP İl Binası'nda gerçekleşen basın açıklamasına başta eşi Velda Yurtseven ve oğlu Ali Yurtseven başta olmak üzere CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi  İlçe yönetimi ve sevenleri katıldı. Yoğun katılımla sevgi gösterileri arasında açıklamasına başlayan Yurtseven, "Evet bu ayrılık bir veda değildir. Sosyal demokrat ilkeler uğruna yeni bir başlangıçtır. CHP iktidarı için Denizli’den bir kanat çırpış, 2015 hedefine bir uzanıştır" diyerek milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. 

5 YILLIK BİR SERÜVEN
Yurtseven konuşmasında şunları söyledi, "CHP Denizli Örgütünde 2009 yılında Merkez ilçe sekreterliği ve başkan yardımcılığı ile başlayan, sonrasında Merkez İlçe ve Merkezefendi İlçe Başkanlığı ile devam eden görevimden ayrılırken duygu yüklüyüm. Örgütte iki dönemden oluşan 5 yıllık görev dönemimde acı tatlı ama hep mutlu günlerimiz oldu.3 milletvekili 5 il başkanıyla uyum içinde çalıştım. Bir genel,bir yerel ve 2 referandum ve 3 önseçimi koordine ettik.Denizli merkezinde Türkiye ortalamasının üzerinde oy oranına ulaştık.Referandumlarda başarıya ulaştık.Ancak son yerel seçimlerde ne yazık ki istediğimiz sonucu alamadık. Partimizde örgütsel anlamda önemli başarılara imza attık.Denizli’de haksız ve hukuksuz her türlü uygulamanın karşısında durduk. Bazı yanlış uygulamaları belgeleriyle kamuoyuna duyurduk. Halkın yaşadığı sorunları her platformda dile getirdik ancak çözüm önerilerimizi de sunduk. Kısaca Denizli halkının gözü, kulağı ve sesi olduk" dedi. 

BU BİR VEDA DEĞİL
gönül ve vicdan rahatlığı içinde görevden ayrıldığını belirten Yurtseven, "Evet bu ayrılık bir veda değildir. Sosyal demokrat ilkeler uğruna yeni bir başlangıçtır. CHP iktidarı için Denizli’den bir kanat çırpış, 2015 hedefine bir uzanıştır. Partimizi iktidara taşımaya yönelik anlamlı ve kararlı bir yürüyüştür. Ben Cumhuriyet ilkeleriyle bezenmiş bir devrimciyim. Hepimiz biliriz ki bir devrimcinin en önemli özelliği aşık olmasıdır. Bu yüzden halkına, kavgasına ve kadınına aşık bir insanım. Hem devrimciyim hem de yurtseverim. Çünkü,ben CHP’ye gönül bağlamış Ömer Yurtseven’im.
Toplumda özlenen gülüşler güçlü yürüyüşlerle başlar.2015 yürüyüşümüzün Denizlimize ve Türkiyemize aydınlığa taşıyacağından hiç şüphe etmiyorum. Halkımızla birlikte her türlü kuşatmayı yaracağımıza ve AKP’yi kendi karanlığına gömeceğimize yürekten inanıyorum. Sanmasınlar ki bizler yenildik. Sanmasınlar ki vazgeçtik. Sanmasınlar ki boyun eğdik. Tam aksine Cumhuriyet ‘i korumak ve yaşatmak için iyice bilendik. İyi bilsinler ki biz bu ülkede demokrasiyi yaşatacağız.İyi bilsinler ki, bu Anadolu topraklarında bedeli ne olursa olsun haramilerin iktidarını yıkıp halk iktidarını mutlaka kuracağız.Biz hırsızlık marşıyla değil,kardeşlik türküsüyle iktidara geleceğiz.Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın halkımız, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.

CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu'da örgüt içinde  başarılı çalışmalarından dolayı yurtseven7e teşekkür ederken, yeni hedefinde başarılar diledi. Merkezefendi İlçe Yöneticisi Sedat Demirci'de yaptığı hizmetlerden dolayı Yurtseven'e teşekkür ederek, plaket verdi.