Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 10 Haziran'da yapacağı il kongresinde Mustafa Öztürk’ün ardından Parti Meclis Üyesi ve önceki dönem milletvekili Ali Arslan da adaylığını açıkladı.
Konakaltı Kültür Merkezi salonunda düzenlenen adaylık açıklamasına CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir, Tolga Çandar ve Ömür Suha Aldan, İl Başkanı Murat Tevfik Ülkü, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, ilçe başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
CHP İl Başkan adayı Dr. Ali Arslan, ülkenin çok karanlık bir süreçten geçtiklerini savunarak, “Aday olmak gibi bir düşüncem yoktu. Fakat geçen hafta içinde Muğla’da yapılan bir toplantıda genç bir öğretmen adayımızın konuşması ve gelen yoğun baskılar sonrası partimin, Muğla’mın ve Türkiye’nin bana ihtiyacı olduğunu düşündüm. Muğla, Cumhuriyet’in kalesi. Büyükşehir aldatmacası ile önce Muğla’yı sonra Muğla’nın alt ve üst zenginliğini ele geçirmek istiyorlar. Bunlara müsaade etmemek için aday oldum. Muğla son seçimlerde CHP’li iller arasında Türkiye dördüncüsü oldu. Hedefimiz hem yerelde, hem genel Muğla’yı ilk sıraya taşımak.” dedi.