CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Ovacık'tan Tunceli'ye dönerken PKK terör örgütü tarafından kaçırıldı. Olay üzerine CHP Genel Merkezi alarma geçti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde kurmaylarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

Genel Merkez'de oluşturulan kriz masasının, Aygün serbest bırakılana kadar kesintisiz görev yapması kararlaştırıldı. Bölgede arama faaliyetleri başlatıldı. Teröristlerin, Aygün'ü gezisi boyunca izledikleri ve yola çıktıklarında ise takip ederek aracın yolunu kesmiş olabileceği tahmin ediliyor. Aygün'ün herhangi bir koruma talebinde bulunmadığı açıklandı.

Alınan bilgiye göre çeşitli temaslarda bulunmak, esnaf ve köylülerle görüşmek üzere bölgede bulunan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün içinde bulunduğu otomobil, dün 19.00 sıralarında Ovacık-Tunceli karayolunun Fırtına Veli Çeşmesi mevkisinde silahlı kişilerce durduruldu. Aygün'ün yanında bulunan iki kişiyi serbest bırakan teröristler, 'misafer edeceğiz' dedikleri Aygün'ü yanlarına alarak bölgeden ayrıldı. Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, olayın tesadüf olmadığı ve 15 Ağustos'u içine alan bir hafta nedeniyle gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini dile getirdi. Aygün'ün kaçırıldığının duyulması üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları parti Genel Merkezi'nde toplandı. Aygün'ün serbest bırakılması için yapılması gereken çalışmalar üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu. Bu çerçevede bazı CHP kurmaylarının BDP'nin önemli isimleriyle görüşmeler yaptığı ve Aygün'ün serbest bırakılması için destek istediği öğrenildi. Gelişmeleri yerinde takip etmek üzere 5 kişilik bir milletvekili heyetinin bölgeye hareket ettiğini açıklandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de yaptığı yazılı açıklamada, olayı 'millet iradesine karşı yapılan en büyük saygısızlık' olarak niteleyerek, nefretle kınadığını bildirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise olayı şiddetle kınadıklarını vurguladı. Çelik, "Kamuoyunda korku oluşturmaya çalışıyorlar. PKK'nın propaganda tuzağına düşmememiz gerekiyor. Hükümet, PKK ile oturup bu işin pazarlığını yapmayacak." diye konuştu. MHP de olayı kınarken, BDP sözcüleri ise 'üzüntülerini' belirtmekle yetindi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın, "Salı günü Meclis'i olağanüstü toplamak artık AKP'nin görevi." ifadesi dikkat çekti.