CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Silivri’de yargının olması gereken şekilde gerçekleşmediğini iddia ederek, 13 Aralık 2012'deki Ergenekon davası duruşmasından önce İP'nin düzenleyeceği mitinge partisinin de katılacağını söyledi.

Genel Sekreteri Tamaylıgil, CHP Denizli il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. İktidarın kadınların ve kızların sosyal güvenlik hakları gibi basın mensuplarının da yıpranma hakkını elinden aldığını öne sürerek, “CHP olarak bu konuda gazetecilerin haklarını aramaya devam edeceğiz. Ellerinden alınan yıpranma paylarının tekrar verilmesi noktasında mücadelemizi onlar adına da devam ettireceğiz.” dedi. Tamaylıgil, Irak Başbakanı Maliki'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ülkesine davet etmesine AK Parti’den tepki geldiği şeklindeki bir soruya karşılık, Kılıçdaroğlu'nun programını değerlendiremeyeceği ancak bir değerlendirme sürecinden sonra cevap verileceğini söyledi. Okullarda kılık kıyafetin serbest bırakılmasıyla ilgili bir soruyu ise, “Kılık kıyafet yönetmeliğiyle laik demokratik bir toplumda kurulmuş olan devlet yapısındaki etkileri bozmaya çalışan veya bunu etkilemeye çalışan anlayışın, çocuklar üzerinden siyasi tercih ortaya koyması üzücüdür. Bugün İngiltere’de kısa sürede bu iş uygulamaya geçilmiş ve hemen vazgeçilmiştir. Maalesef öğrenciler üzerinde olumsuz etkiler yaratmıştır.” şeklinde cevapladı.

İP’nin Silivri’de düzenleyeceği mitinge CHP olarak destek vereceklerini belirten Bihlun Tamaylıgil, bu konuyla ilgili bir soruya karşılık şunları kaydetti: “Silivri'ye, ‘Silivri Toplama Kampı’ diyoruz. Silivri’de yargı siyasallaştı, maalesef olması gereken şekilde gerçekleşmedi. Bilirkişi hakları yok edildi, avukat ve savunma hakları yok edildi, tecritler uygulandı, kişilerin mahkemeye çıkma hakları bile yok edildi. Masumiyet karinesi dikkate alınmadan bir hüküm verme sürecinin Türkiye’yi yönetenlerce ortaya konduğu, oy veren seçmenlerin vekili olarak görmek istediği sekiz milletvekilinin tutuklu olduğu süreci yaşıyoruz. Bu haksızlıklara ve işletilen yargılama sürecinin Türkiye’de yaşattıkları olumsuzluklara karşı 13 Aralık'ta Silivri’de olacağız.”