Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, seçim çalışmaları için gittiği Başkarcı’nın doğal güzellikleriyle mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.
CHP Merkez ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları ile birlikte belde ve köylere yönelik halkla kucaklaşma ziyaretlerinden bir yenisini Başkarcı beldesinde gerçekleştirdi.CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Başkarcılı vatandaşların 3 bin 500 nüfusa sahip olduklarını ve Hallaçlar ve Kadılar ile birlikte bir ilçe kadar nüfusa sahip olmalarına karşın bir lise ve dengi okula sahip olamadıklarını söylediğini ifade etti. Başkarcı’nın doğal güzellikleri olduğunu ifade eden Yurtseven, "Başkarcı Denizli’nin akciğeri konumunda. Son yıllarda yeşil dokusu ve temiz havası nedeniyle Denizli’den Başkarcı’ya akın var. Yeni oluşacak Merkezefendi Belediyesi’nin Başkarcı’ya sahip çıkması gerektiği konusunda vatandaşların talebi var" dedi.
Halkın sorunlarını not alan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Başkarcı’nın Denizli’nin gözbebeği bir yerleşim merkezi olduğunu belirterek, burasının mutlaka turizm beldesine dönüşmesi gerektiğini ifade etti. Başkarcı dağının eteğinde kurulu beldenin Ornaz ve İsrafil Vadisi gibi iki önemli turizm potansiyeline sahip doğal zenginliğinin bulunduğunu anlatan Yurtseven, ‘"Bugüne kadar bu zenginlik bakir kalmış. Başkarcı’ya bir proje düşünülmemiş. Turların bu güzelim yerlere çekilmemesi başarılmamış. Yerel seçimleri kazanmamız halinde Başkarcı yepyeni bir tanıtım ve lobi faaliyetiyle Denizli’nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirilecek. Başkarcı’nın yaz sıcağında karlı şurubunu da bilmeyen duymayan kalmayacak’" diye konuştu.