BURSA (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Sena Kaleli, partisinin darbeyi istemediğini söyledi. Kaleli, "CHP, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan bir parti, ama başkaları maalesef bizi Ergenekoncu, darbeci diye tanıtmaya çalışıyor. Biz, darbeleri istemeyiz, çünkü biz başkalarına sığınmak, başkalarının vesayetine girmek istemeyiz." dedi.
Seçim bölgesi Bursa'da çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Sena Kaleli, Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUDEF) şenliğinde AK Parti Milletvekili Mehmet Tunçak ve diğer partililerle halay çekti.
Kaleli, burada yaptığı konuşmada "Ya biz kendimizi yeterince anlatamamışız ya da birileri bizi başka türlü anlatmış. Biz değerlere, kimliklere, inançlara, geleneklere, kültürlere saygılı bir partiyiz." şeklinde konuştu. Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren CHP'nin, Atatürk'ün devrimlerine ve değerlerine daha fazla sahip çıktığını, daha fazla inandığını, bu değerleri vatandaşlara da algılatmaya çalıştığını, ama bunları anlatmakta zorlandığını belirten Kaleli, sözlerine şöyle devam etti: "Maalesef CHP vatandaşa, hiçbir dönem olmadığı şekilde komünist, dinsiz, imansız bir parti olarak algılatılmış. Halbuki bizim istediğimiz, hiçbir zaman dine siyasetin karıştırılmamasıydı. Herkes inançlarında özgür olmalıydı, inanç demek, ibadet demek, gizlilik demekti fakat biz maalesef bunu anlatmaya çalışırken farklı algılamalar yaratmışız. Şimdi de insanların kafasındaki bu algıları silmekte zorlanıyoruz."
CHP'nin köklü bir parti olduğunu, köklerine ve değerlerine saygı duyduğunu vurgulayan Sena Kaleli, "CHP, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan bir parti ve vatanın bölünmezliğini, ülkenin birlik-düzen içerisinde yaşamasını isteyen bir parti, ama başkaları maalesef bizi Ergenekoncu, darbeci diye tanıtmaya çalışıyor. Biz darbeleri istemeyiz, çünkü biz özgüveni olan, projeleri olan, ideolojisi olan ve kendisine güvenen bir partiyiz. Biz başkalarına sığınmak, başkalarının vesayetine girmek istemeyiz." ifadelerini kullandı. CİHAN