Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Denizli’de ve tüm Türkiye’de yerel seçimlere büyük bir özenle hazırlandıklarını söyledi.
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Çıray, Denizli’de karşılaştığı ilginin kendisini mutlu ettiğini belirterek, “Denizli'de iktidar olma sürecinin aşamasındayız. Önümüzdeki mahalli seçimlerden sonra sizlerle belediye binasında basın toplantısında bir arada olmayı düşlüyorum. Bizim buna inancımız var. Önümüzdeki seçim milletin zaferiyle CHP iktidarlığı ile sonuçlanacaktır. İl, ilçe teşkilatlarımızı gördüm. Buraya gelirken kimliğimi belirtmeden esnafları gözlemledim. Gözlemim sonucu AKP'ye güle güle demeyi bir nezaket örneği olarak görüyorum” dedi.
CHP’nin yerel seçimlerde adaylarını seçerken çok dikkat edeceğini kaydeden Çıray, “Genel Merkez bunu defalarca açıkladı. Öncelikle bu işin başındaki büyük emekleri olan örgütlerin görüşleri önemli. Büyük şehirlerimizde eğilim yoklamaları ve anketler yapacağız. Bütün bu kavramların ortalamaları ile bir aday belirleyeceğiz. Adaylarımız hep eşit derece değerlidir. Kimse kimseden az değerli ya da çok değerli değildir. Halkın talebine cevap verecek, tanınmışlık oranı olan objektif kurallarla adaylarımızı belirleyeceğiz” diye konuştu.
Kendilerinin devamlı anketler yaptırdığını da belirten Aytun Çıray, iktidarın sürekli oy kaybettiğini ve CHP’nin yükselişinin başladığını söyledi.