AK Parti Çameli İlçe kongresi Çameli Belediyesi önündeki selamlaşmayla başladı. Kongreye AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, delegeler ve partililer katıldı. 

ÇAMELİ SEVDAMIZ SÜRECEK
Kongrede kısa bir konuşma yapan ve Çameli sevdasının hep devam edeceğine vurgu yapan AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, “Bizler Çameli sevdamızdan hiçbir şey kaybetmedik. Çameli Denizli ‘de örnek ilçelerden biri olma yolunda hiçbir şey kaybetmedi. Bizler yola çıkan sevdalı erler olarak ülkesine milletine hizmet etme aşkı içerisindeyiz. Çameli aşkıyla sevdasıyla ve ortaya koyduğu gayretli çalışmalarıyla Denizli’mizin en önde giden ilçeleri arasına gelmiştir. Sizlerden bizi değil kendinizi yürekten alkışlamanızı rica ediyorum. Denizli’deki birincilikler size artık yetmez” dedi.

ÇAMELİ BÜYÜK POTANSİYEL TAŞIYOR
Millete hizmetin önemine değinen AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, “AK Parti olarak biz davamızın erleriyiz. Makam herkese verilir. Biz aynı yörenin çocuklarıyız. Özel okullarda okuyarak gelmedik. Sizlerin içinden çıkarak size hizmet etme yoluna geldik. Önümüzdeki dönemde Çameli nazar boncuğu olarak Denizli’mizin en güzel ilçesi olacak” dedi. 
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak kongre süreçlerinin önemine değinerek, “Kongreler bir yenilenme sürecidir. Yeni bir seçim sürecindeyiz. Çameli’yi vizyon ilçe haline getiren teşkilatımızla bu güzel ilçemizde birlik beraberliği yaşamak çok güzel. Güzel hizmetleri veriyoruz. Sizler de bizlerin arkasında dimdik duruyorsunuz. Çameli’nin çıtasını daha da yükseltmek için daha da çok çalışacağız. İnşallah 2015’te başarıyı hep beraber yaşayacağız” dedi.
Kongrede yeni teşkilata başarılar dileyerek sözlerine başlayan AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Denizli’mize her yapılan iş mutluluğumuzu ve heyecanımızı daha da arttırıyor. Çameli’de yayla, alabalık ve tabiatın birçok güzelliği var. Çameli herkesin görmek isteyeceği ilçelerimizden biridir. Bu yüzden Çameli ilçe yolumuzu yaptık. Bundan sonra Fethiye yolunu yapacağız. Çameli’nin artık yayla turizminin olduğu ve turistlerin geldiği bir yer haline gelmeli. Bizler de bunlar için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÇAMELİ AK PARTİ’YE EN ÇOK DESTEK VEREN İLÇE
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “AK Parti’ye en çok destek veren ilçemiz Çameli’dir” diyerek sözlerine başladı. Bu desteğin karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Zolan, “Bizlere sahip çıktınız. İnşallah biz de gece gündüz çalışıp koşarak sizlerin hak ettiğinin fazlasını vereceğiz. Bugüne kadar Çameli’ye hizmet etmiş olan eski belediye başkanlarımız ve teşkilatlarımıza çok teşekkür ederiz. Biz makam derdinde değiliz. Bu makamlar milletin emanetine sahip çıkabilmenin yerleridir. Çameli bizim için ölçüdür” diye konuştu. 

ÇAMELİ’YE 8,5 MİLYONLUK YATIRIM
Çameli’ye yapılan yatırımları anlatan Başkan Zolan, “Bugün Çameli’de 3 noktada 24 saat nöbet tutan itfaiye erlerimiz bulunuyor. Cenaze hizmetleri konusunda Denizli’de ne varsa Çameli’de de o var. Çameli’ye 44 kilometre asfalt yaptık. Çameli’ye 8,5 milyonluk yatırım yaptık. Kongre süreçleri bizler için çok önemlidir. 2015 seçimlerinde de sizlerden destek bekliyoruz” dedi. Çameli’nin 2015 hedeflerini açıklayan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “2015 hedefimiz yüzde 80’dir. Bizler Çameli’nin geleceği için el birliğiyle çalışacağız. Yeni teşkilatımızla beraber 2015’teki seçimlerde başarılı olmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar hizmet yapmış eski teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 

ÇAMELİ’NİN YERİ BELLİ
Çameli İlçe Başkanı Tanju Gököz Çameli’nin AK Parti’nin yanında olduğunu ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilçemizde yüzde 72 oy verdik. Bunun sorumluluğunu bilmek gerekir. . Tüm bu hizmetler büyük parti olmaktan ve Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir lidere sahip olmaktan geçer. İlçe teşkilatımla bütünleşip ilçemizde kalıcı hizmetlere imza atmak tek gayemiz olacaktır. 5. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. 

AK Parti Çameli İlçe Başkanlığı Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Bayram Ertuğrul, Basri Sağ, Ergün Ongun, Şener Akdağ, Ramazan Kurban, Şaban Özcan, Selda Ongun, Vildan Ongun, Fazilet Özdemir, Enver Genç, Hüseyin Bakırtaş, Rıdvan Kurban, Mehmet Kaya, Mevlüt Sıryol.