Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasına yönelik kararını onaması sonrası Genel Merkez'in olağanüstü kurultay için 10 Temmuz tarihini açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Çağrı Heyeti'nden de açıklama geldi. Çağrı Heyeti, MHPolağanüstü büyük kurultayının, 19 Haziran 2016 Pazar günü saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Otel'de toplanacağını açıkladı.

ÇAĞRI HEYETİ: 19 HAZİRAN, ANADOLU OTELİ

MHP'de olağanüstü kurultayın ne zaman yapılacağı tartışması sürerken, Çağrı Heyeti'nden bir son dakika açıklaması geldi. Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzalı açıklamada, "Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır" denildi.

Açıklama şöyle:
"Kamuoyunun da malumu olduğu üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresinin icrası ve toplantıya çağrılması amacıyla Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Çağrı Heyetimiz görevlendirilmiş, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından söz konusu karar oybirliği ile onanarak kesinleşmiştir. Gelinen süreçte kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası ile ilgili olarak Çağrı Heyetimiz tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla Olağanüstü Büyük kongrenin 19 Haziran 2016 tarihinde saat 10.00'da Ankara Büyük Anadolu Hotels Esenboğa Thermal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesislerinde yapılması hususunda karar almıştır. Bundan sonraki süreç içerisinde Çağrı Heyetimiz tarafından bu görev yerine getirilirken kongrenin toplantıya çağrılması ve icrası hususunda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizle tüm iletişimkanallarımız açık olacaktır. Alınan kararın ve yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre Toplantısının Türk Milletine ve Milliyetçi Hareket Partisi camiasına hayırlı olmasını diler, kamuoyuna saygıyla bildiririz."

BAHÇELİ, "10 TEMMUZ" DEDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin seçimli olağanüstü kurultayının 10 Temmuz'daAnkara Arena Spor Salonu'nda yapılacağını açıklamıştı. Bahçeli aday olduğunu da ilk kez kendi ağzından duyurmuştu.

BAHÇELİ DE ADAY

Yargıtay, mahkemenin aldığı MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını oy birliğiyle onamıştı. MHP yönetimi, bu kararın ardından tüzük kongresi değil, seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı almıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu kongrede aday olacak.

CİRİT "KARAR KESİN" DEMİŞTİ

MHP'nin tüzük kurultayına gitme kararını onayan Yargıtay'a gelen eleştirilere Başkan İsmail Rüştü Cirit yanıt vermiş, "Hukuki karmaşa yok. Vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir. Karar kesin" ifadelerini kullanmıştı.

BAHÇELİ'DEN ELEŞTİRİ: YANDAŞTAY

MHP lideri Bahçeli de Yargıtay'ın kurultayla ilgili kesin kararına, "Yargıtay kim ya da kimlerin lehine çalıştığı belli olan 'Yandaştay' olma yolunda hızla ilerlemektedir. MHPiçine sinmese de Yargıtay'ın mezkur kararına saygı duyacaktır" sözleriyle yanıt vermişti.