MHP’li Erbeyin,”Geçtiğimiz Pazar günü yaşanan kafa karışıklıklarının ana sebebinin Mahkeme kararları olduğunu söyledi. MHP’li Erbeyin, “Gemerek Mahkemesinin aldığı karar da, Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesinin kararı da yanlıştır. Bir İcra Mahkemesi bağlı bulunduğu Mahkemeden görüş isteyebilir. Ama MHP kurultayı ile ilgili Bakanlıktan görüş isteyemez, Ben  ikinci, üçüncü ellerin MHP’ye direkt, balıklama daldıklarını düşünüyorum. Kim bunlar derseniz,  bunların Ülkücü Hareketin iktidarından zarar görecek menfaat çeteleri, vurguncular, soyguncular ve bölücüler olduğunu düşünüyorum” dedi. 

KUTULTAY OLURSA OYUMUZ YÜZDE 30’UN ÜZERİNDE

MHP’de değişimin olması halinde oylarının yüzde 30’un üzerinde olacağını belirten Erbeyin, “Bugün MHP’ye neredeyse hiç yer vermeyen, ya da olumsuz haberler veren  TV kanallarında hergün  MHP haberleri görüyoruz. Bakın 22 Mayıs’ta AKP kongresi var,  sokakta kaç kişi ilgileniyor, yukarıdaki muhterem ne işaret ederse o olacak. Ben kurultayımızı yaptıktan sonra, vatandaşlarımızın önüne projelerimizi koyduğumuz zaman, Türk-İslam Ülkücülerinin kanallarını doğru açtığımız zaman  başlangıç olarak yüzde 30’un üzerinde bir oy alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

ÜLKÜCÜLERİN BAŞARISI

Yargıtay’dan çıkacak karar konusunda da görüşlerini açıklayan Erbeyin, “Yargıtay’da kararlar 6 ay ya da bir yılda çıkar. Ülkücülerin bu gayreti Yargıtay’ın kapısına bir yazı astırdı. Yargıtay, partimizin kurultayı ile ilgili Mayıs ayı içerisinde karar vereceğini bildirdi. Bu Ülkücülerin bir başarısıdır aslında. Yargıtay’ın yapacağı şudur. 548 noter tasdikli delege imzasına bakacak. Yerel Mahkemelerin kararlarına ve parti tüzüğüne bakacak bunları örtüştürerek kararını verecek” şeklinde konuştu.