Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Harita Mühendisi Sezer Cihan, çok iyi bildikleri Denizli'nin geçmişini, bugünü ile harmanlayarak geleceğin dünya şehri yapmak için hazır olduklarını söyledi.
15 yıl Denizli Belediyesi'nde, 9 yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde ve ayrıca 402 belediyenin bağlı bulunduğu Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreterliği gibi önemli görevler üstlendikten sonra Denizli'ye hizmet etmek amacıyla yeniden kolları sıvadığını hatırlatan Cihan, projelerin ve projeleri gerçekleştirecek ekiplerin hazır olduğunu bildirdi. 21 Avrupa Birliği ülkesine iş yapması nedeniyle ekip anlamında vizyon ve misyonu geniş, ulusal ve uluslararası birçok kesim ile çalışma ve tanışma imanı bulduğunu ifade eden Cihan, her yaptığı proje ve yurt dışı gezilerinde önemli bilgiler ve tecrübeler elde ettiğini açıkladı. Cihan, "Dünyada artık ülkeler değil, şehirler yaptıkları projelerle yarışır duruma geldi. Hayata geçireceğimiz çalışmalarla, gözbebeğimiz Denizli'nin sahip olduğu potansiyelleri ayağa kaldırarak dünyada konuşturmaya ve söz sahibi yapmaya talibiz" dedi.

İNSANLARIMIZIN İHTİYACI ARTIYOR

Yereldeki bir yöneticinin ufkunun geniş olması gerektiğine işaret eden Cihan, "Yerel yönetimin, insanların temel ihtiyaçları noktasında yapmakla yükümlü olduğu hizmetler vardır. Bu hizmetleri yerine getirmek, her yöneticinin boynunun borcudur. Ancak gelişen ve değişen dünya şartlarında insanlarımızın ihtiyaçları da o doğrultuda çağın getirdiği yeniliklere paralel olarak değişmekte ve ihtiyaç listesi de artmaktadır. Dünyada şehirleşme anlamında yaşanan gelişmeleri takip etmek çok önemlidir. Bu anlamda 21 Avrupa Ülkesi ile iş yapmış biri olarak bu ülkelerde yapılan hizmetleri gözlemleme ve tecrübe etme imkanım oldu. Allah izin verirse ve partim ve Denizli halkı da bana yetki verirse çok kısa zamanda hayata geçireceğimiz projelerle Denizli'yi dünyanın gözbebeği haline getireceğiz." dedi. 

ÖNCE YEREL KAYNAKLAR
Hizmetleri gerçekleştirirken yerel imkanları sonuna kadar kullanacaklarının garantisini veren Cihan "Denizli Belediyesi, yapacağı tüm hizmetlerde önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, kanaat önderlerini dinleyecek, ona göre projelerini, toplumsal mutabakatın sağlanmasının ardından hayata geçirecektir. Yani kısacası hayata geçirmeyi planladığımız her projemizde yerel dinamikleri kullanacağız. Dünyanın kabul ettiği projeyi vatandaş onaylamazsa o projenin bir hükmü yoktur. Sanayisi, turizm potansiyeli, kültürel mirası, tarihi ile öne çıkan Denizli'de yaşayan herkesi Denizli'nin geleceğinin şekillendirilmesi adına göreve davet ediyoruz" diye konuştu.