“MESLEK LİSELERİ BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR’’
 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bir dönem eğitimde hatalar yapıldı. Meslek liselerinin önü kapatıldı. Meslek liseleri bu ülkenin geleceğidir” dedi.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli ziyaretleri kapsamında işadamlarının imece usulüyle yaptırdığı Endüstri Meslek Lisesi’nin yemeğine katıldı. İşadamlarının 75 bin TL bağışta bulunarak yaptırdığı okulun yemeğine Bakan Zeybekci’nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve 4 milyon TL’ye malolan okulu yaptıran 45 işadamı katıldı. İşadamlarıyla yediği yemeğin ardından bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, kendilerine 2023 hedefi koyduklarını söyledi. Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyet sözünü iyi anlamak gerektiğini kaydeden Zeybekci, “Muasır medeniyet sözünü hamasi söz olmaktan çıkardık. Hükümetimiz döneminde 2023 bir devlet belgesi haline geldi. 2023 hedeflerine ulaşmak için de çok çalışacağız’’ dedi.
Bir dönem eğitimde bazı hatalar yapıldığını belirten Zeybekci, “Bir dönem meslek liselerinin önünü kapattık. Meslek liseleri bu ülkenin geleceğidir. Meslek liseleri gençlere hayata erken başlamakla ilgili imkan sağlar. İsteyene de bilim insanı olma imkanı verir. Biz maalesef eğitimde biraz geri kaldık. Ekonomide, tarımda bir yerlere geldik, dünya çapındaki eğitim standartlarında istenilen yerde değiliz. İlk 50’de değiliz. Bundan içimiz burkuluyor. Aklın yolu bir’’ diye konuştu.
Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinin ‘Oku’ olduğunu kaydeden Zeybekci, “Okumakla ilgili inanılmaz bir kültürümüz var. Allah’ın emrini yerine getiren siz hayırseverler bir farzı yerine getirdiniz. Muhteşem bir hayır yaptınız. Buradaki bu hayır burada durdukça bu hayırlar hep arkanızdan gelecektir’’ dedi.
Konuşmaların ardından okulun yapımı için 75 bin TL veren 45 hayırsevere Bakan Zeybekci, Vali Demir ve Başkan Zolan tarafından teşekkür belgesi verildi. Çıkışta bir basın mensubunun Kabataş’taki olayla ilgili yayınlanan görüntülerle ilgili sorusu üzerine Zeybekci, “Ayakta sorulara cevap vermiyoruz. Hukuki ve mahkemeyi ilgilendiren bir konudur. Görmediğim, bilmediğim bir konuda yorum da yapamam’’ dedi.
Daha sonra Delikliçınar Meydanı’nda Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 9 ambulansın dağıtım törenine katılan Bakan Zeybekci, araçların Denizli için hayırlı olmasını dileyerek, anahtarlarını ambulans şoförlerine verdi.