Arslan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğretmenlerin atanmaması eğitim alanında Türkiye’nin en büyük sorundur dedi.
Arslan, “ İktidar partisi birçok gereksiz konu ile meşgul olacağına Türkiye’nin asıl sorunları ile meşgul olmalıdır. Atanmayı bekleyen Öğretmenlerimizin de mutlaka atamaları yapılmalıdır. Mevcut da 350.000 öğretmenimiz var,150.000 açık kadro var. Öncelikle bu öğretmenlerimizin atamaları hemen yapılmalıdır. Eğitimin daha kaliteli olması, Öğrencilerimizin daha iyi yetişmeleri için buna şiddetle ihtiyaç vardır. Bir yanda yıllarını vermiş gençler, bir yanda bütün imkânlarını seferber etmiş velilerimiz büyük beklenti içindeler. Beklentilere cevap vermek gerekiyor. Bu iktidar vermezse CHP iktidarı buna cevap verecektir”dedi.

Arslan,  “Milli Eğitim Bakanı asıl görevi yerine başka bakanlıklar ile meşgul durumda. Türkiye’de elektrik kesilir’ Milli Eğitim Bakanı açıklama yapar. Sonra çıkar her şey kontrolümüzde gibi ifadeler kullanır. Bugün atanmayı bekleyen binlerce öğretmen var. Hepsi birbirinden yetenekli başarılı öğretmen adayları ama ilgili bakanlık gereğini yapmadığı için çoğu ya boşta ya da mesleğiyle alakasız işlerde çalışıyor. Bu nedenlede hepsi heba oluyor. Aranıp öğretmenlik mesleğini yapabilse hem ülkenin eğitim alanına hem de pırıl pırıl nesiller yetiştirecekler. Milli Eğitim Bakanlığı anca andımızı kaldırmak, Atatürk büstünü kaldırmak ve zaten bozuk olan ve düzeltilemeyen eğitim sistemini 4+4+4 gibi saçma bir sisteme sokarak öğretmenlerin ve öğrencilerin dengesini bozmakla uğraşıyor dedi. Bunların tümü düzeltilecek, Laik, Çağdaş ve karma eğitime tekrar geçilecektir”dedi.