MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Seçim Kurullarına başvurarak, Denizli'de Ak Parti'nin bina ve araçlara yaptığı giydirmelerdeki afişlerde, kentin çeşitli noktalarındaki billboard’larda görsellerin Seçim Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına aykırı olduğu iddiasıyla kaldırılmasını talep etmişti.

Öztürk’ün, başvurusunda, kentin çeşitli noktalarında bulunan 15 billboard'da, Denizli'ye Hızlı Tren Gelecek' afişlerindeki tren vagonunun üzerinde Türk bayrağı bulunduğunu, yaklaşık 50'ye yakın Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin fotoğraflarının bulunduğu afişlerde yaka rozetlerinde Türk bayrağı bulunduğunu belirterek, kaldırılmasını talep etti. İtirazı değerlendiren Pamukkale ve Merkezefendi İlçe Seçim Kurulu, söz konusu billboard'larda ve afişlerde bulunan Türk Bayrağı'nın kaldırılarak afiş ve billboard’ların düzeltilmesini, bunun mümkün olmaması halinde kaldırılmasına karar verdi. Kararda söz konusu afiş ve billboard'ların düzeltilmesi ya da kaldırılması için dün saat 17.00'ye kadar süre verdi. Karara AK Partili üyeler muhalefet şerhi koydu.



Bugün dikkatimizi çeken şey ise, Denizli’de birçok yerde ki billboard’larda, MHP Genel Başkan'ı Sayın Devlet Bahçeli’nin afişlerinde iki yapraklı Türk Bayrağı rozeti gözlerden kaçmadı.
Akıllara MHP Denizli İl Başkan’ı Yasin Öztürk’ün ve partililerin bunu gözden kaçırmış olacağı geliyor. Bu süreçten sonra MHP ve AK Parti’nin ne yapacağı merakla bekleniyor.