Ana muhalefet partisi CHP milletvekillerine yönelik tutum ve söylemleri eleştiren CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, ”Erken seçim tehdidiyle, dikta Anayasasına  "evet" demektense biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak seçime hazırız. Bizimki koltuk sevdası değil ülke sevdası, gelecek ve barış kaygısıdır" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oyun bahçesine döndüğünü ifade eden Basmacı, tekmeler ve yumruklarla dünyaya hoş bir görüntü verilmediğini savundu. 

“DİRENECEĞİZ”

Sonuna kadar direneceklerini kaydeden Basmacı, "Meclis hepimizin saraya teslim etmeyeceğiz. Bir kişi istiyor diye milletin iradesini onun ellerine teslim etmeyeceğiz. CHP'liler olarak bizler, gelecekte yaşanacakları görebildiğimiz için ne makam ne de mevki için ayasaya değişikliğine karşı çıkıyoruz.  Biz millet için milletin çıkarları için direniyoruz. Biz Cumhuriyet için, yarınlar için, gelecek için, çocuklarımız için direnmeye devam edeceğiz. Kaptikaçtı anayasına sonuna kadar karşıyız. ‪Her madde geçişinde dolar biraz daha yükseliyor, ekonomi sıkıntıda biz hala birilerinin koltuğunu  konuşuyoruz. Bu nasıl bir hırstır ki, kendi geleceğin için milleti görmezden geliyorsun. Sizleri tarih ve bizler asla afetmeyeceğiz”dedi. ‬