CHP Denizli milletvekili adayı Melike Basmacı, seçim çalışmalarına devam ediyor. Haftasonu Ankara'da yapılan aday tanıtım toplantına katılan Basmacı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan seçim beyannamesi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Açıklandığı andan itibaren tüm yurtta olduğu gibi salonda bulunan CHP kadroları tarafından da heyecan ile karşılanan ve bir manifesto özelliği taşıyan beyannamenin iktidarın anahtarı olacağını belirten Basmacı, Denizli'ye döndüğü andan itibaren çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Evlerini ziyaret ederek burada bulunan kadınlara parti politikalarını anlatan Basmacı,  özellikle aile sigortasının kadınlar açısından önemli olduğunu belirtti.
Basmacı "Hanelere, 360 TL’ye kadar kira ve fatura desteği sağlanacak.Sosyal destekler iki katına çıkacak, yardım çeşitleri artacak.5 milyon yurttaş sosyal yardım kapsamına alınacak.Hiçbir hanenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak.16, 7 milyon kişi ve 3.75 haneye sosyal destek sağlanacak.Yoksul yetişkinlere 240 TL’ye kadar muhtaçlık desteği verilecek.

Engellilere, 400 ile 600 TL arasına destek sağlanacak. Kadınlara 400 TL kreş desteği gelecek. 3,2 milyon yurttaş ücretsiz Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınacak. Askerdeki gençlere, 360 TL destek sağlanacak. Yaşlılara üç ayda bir 900 TL yaşlılık desteği verilecek. Çocuk destekleri gebelikle birlikte başlayacak. Aile sigortası ödemeleri kadınların hesabına yatırılacak. Öğrencilere her ders yılı başında eğitim araç gereç desteği verilecek. Kronik hastalığı bulunan vatandaşlara ‘engelli desteği’ düzeyinde, destek sağlanacak." dedi. Basmacı, kaynak bulunmasına yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu belirtirken "CHP ayağı yere basan, halkın huzur ve refahını ön plana çıkaran projeleri ile gümbür gümbür geliyor. Bundan rahatsız olanlar, bu projelere karşı çıkanlar halkın refahını düşünenler değil, kendi rantını düşünenlerdir"dedi.