Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, seçim bölgesi olan Denizli’de Anayasa çalışmalarını sürdürüyor. ilçe ilçe gezen Basmacı, vatandaşlara anayasayı anlatıyor. Gittiği ilçelerde partilileri ziyaretinin yanında vatandaşın içinde olmayı tercih eden Basmacı, sanayi esnafı, pazarcı esnafı, ev ziyaretleri, özel günler kadar çocuklarla da yakından ilgileniyor.

“Vatandaş neyle karşılaşacağını bilmiyor”

Ziyaretler sırasında ilginç görüntülerde ortaya çıkıyor. Seçimlerin sandık başında olduğu kadar sahada da kazanıdığını vurgulayan Basmacı, “Bizler zaten referandum sonrasında neler yaşanacağını biliyoruz. Önemli olan vatandaş. Ne ile karşılaşacağını bilmiyor. Kimse de anlatmıyor. Bizler de bu noktada devreye girerek ağırlıklı çalışmaların sahaya yansıttık. Vatandaşlarımıza neden ‘hayır’ vermeleri gerektiğini anlatıyoruz. Onlar da gerekçeleri mantıklı geldiği sürece bizleri destekleyeceklerini ifade ediyorlar” dedi.

"Evet demek isteyenler tedirgin"

Rererandumda evet oyu vermek isteyenlerin tedirgin olduğunu ifade eden Basmacı, “Gezilerimizde vatandaş ayrımı yapmadan önümüze gelen herkese dokunmaya çalışıyoruz. Kimin nereye oy verdiğine bakmıyoruz. İlk görüşünü aldığımızda evet demeye yakın kesimin konuşmalarımızdan sonra fikirlerinin değiştiğini gözlemliyoruz. Sandıktan çıkacak sonuca sonuna kadar saygılıyız. Herkesin de saygılı olmalarını bekliyoruz kaybeden biz olmayacağız. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke, inkılapları ve gelecek neslimiz olacak. Kime ne teslim edeceğimizi bilmemiz lazım” dedi.