Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Melike Basmacı, AKP’nin “emeklilere yılda 1200 TL maaş” vaadininin halkı yanıltıcı bulduğunu belirterek, “seçimleri kazandığımızda emekliye yılda 1200 lira ek prim vereceğiz” diyerek emeklilerimizi kandırıp, oylarını almaya çalışıyorlar. O vaatleri aslında 1.100 lira altında maaş alanlara 100 lira zam verecekler. Herkese zam yapacakmış gibi bir ifade kullanarak, yine oy toplamaya yönelik vaadlerde bulunup, oy toplama telaşına girdiler.” dedi.
Vatandaşın, artık hükümetin yalanlarına kanmayacak derecede bilinçlendiğini, bu tür kelime oyunlarına inanmayacağınıı ifade eden Melike Basmacı, “CHP hiçbir kelime oyunu yapmadan tüm emeklilere 1.500 lira maaş bağlayacak. Bu noter tasdikli bir sözdür. Maaşın yanında, çalışma gününü doldurduğu halde emekli olabilmek için yaşının dolmasını bekleyenlerin mağduriyetleri de çözülecek.” dedi.

KATKI PAYLARI KALDIRILACAK
Yazmalı Efe CMHP Milletvekili Melike Basmacı, “Emekliler arasındaki adaletsizlik kaldırılacak. İntibak yasası ivedilikle çıkarılacak. Ayrıca, Muayene olmaya hastaneye giden, ilaç almaya eczaneye giden emeklilerimizden alınan katkı payları kaldırılacak.  Yaşlılık aylıkları da 900 liraya yükseltilecek.” Diyerek şimdiden CHP iktidarında yapacakları çalışmaların müjdesini verdi.