Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İncilipınar Mahallesi'ne yapılacak kongre ve kültür merkezine AK Parti Denizli Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin isminin verilme kararına muhalefetten gelen eleştirilerin, siyaset kurumunu zedelemek amacı taşıdığını söyledi. Zeybekci'nin, belediye başkanı olduğu andan itibaren Denizli'nin yetiştirdiği merhum ve yaşayan siyasetçilere saygısını, “Siyaset kurumunun itibarını, ancak siyasetçiler yükseltir” mantığıyla her fırsatta göstermeye çalıştığını belirten Zolan, bu isimlerin bu saygının çok daha fazlasını, sadece Denizli'ye hizmet etmelerinden ötürü dahi hak ettiğini belirtti.

Değerli siyasetçi ve belediye başkanlarının isimlerini caddelere ve eserlere cesaretle verdiklerini vurgulayan Başkan Zolan, “O dönemde üzülerek gördük ki Denizlimiz, bu konuda son derece cimri davranmış. Bu durum, Sayın Nihat Zeybekci'nin belediye başkanlığı dönemine kadar da devam etmiş. Halkımız şunu çok iyi bilmeli ki İncilipınar'da yapılacak kongre ve kültür merkezinde, Sayın Zeybekci'nin çok büyük katkı ve emekleri söz konusu. Buna rağmen belediye meclisimizdeki diğer partilere mensup arkadaşlarımızın sarfettiği sözler bizi son derece üzdü. Biz bu şehre, sadece ve sadece hizmet ettik. Bunu yaparken de, ‘yıkılmaz’ denen ve kentimizi onlarca yıl öncesine götüren tabuları yıkıp milletimizin asgariye razı olmaması gerektiğini akıllara yerleştirdik.” şeklinde konuştu.

Zeybekci'nin aktif siyasete devem ediyor olmasının, ona ve onun nezdinde siyasete vefa gösterilmesine asla bir engel olmaması gerektiğine değinen Zolan, “Aksine siyaseten ülkesine ve şehrine hizmet etmek için heveslenenleri teşvik edip ölmeden onlara değer verilebildiğini cesaretle gösterebilmek adına önemli bir fırsattır. Bu konuda örnek bir karara imza attık. Denizli Belediye Meclisi'nin, bundan önceki belediye başkanlarının isimlerinin kentin çeşitli noktalarına verilmesindeki duruşu, Nihat Zeybekci gibi gece gündüz demeden Denizli için çalışan, hayata geçirdiği projelerle Ege Bölgesi'nin vizyon kenti yapmış birinin isminin verilmesinde de görmek istedik. Bu konunun suni gündem oluşturmak amacıyla kullanılmasına da izin vermeyeceğiz.” dedi.

Kendilerinden önce şehre hizmet etmiş belediye başkanlarının isimlerinin çeşitli yerlere verildiği oylamalarda AK Partili belediye meclisi üyelerinin, hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin “evet” oyu kullandığını hatırlatan Osman Zolan, şunları kaydetti: “O dönemde sesleri çıkmayıp bu duruşlarını takdir eden muhalefet partisi üyelerinin, şimdi tam tersi bir duruş içerisinde olmaları son derece düşündürücüdür. Siyaseti ülkemizin en itibarlı kurumu haline getirene kadar, TBMM'nin Türkiye'nin en yüce millet iradesinin tecelligâhı haline getirene kadar, demokrasi ve evrensel hukuka dayalı özgürlükler mücadelemiz, inançlarımız doğrultusunda sonuna kadar devam edecektir.”