Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti'nin oylarının iç kesimlerden başlayarak denize doğru gittiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bir sonraki seçimde alabileceklerini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve İzmir’i çok sevdiğini ifade eden Başkan Zolan, Denizli’de yerel bir televizyonda katıldığı programda, belediyecilikte iddialı olduklarını ve İzmir’i alabileceklerini öne sürdü. Zolan, “Deseler ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapın, yürütün. Burada başkanlık ve belediyecilik noktasında yapılır. Bunu da yaparız, sorun yok, biz artık bu işi biliyoruz. Yeter ki hizmet olsun, halka hizmet götürme işi olsun.” dedi.

Kendilerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetme görevi verilse yapabileceklerini söyleyen Zolan, “Denize doğru gidiyoruz ya, artık Denizli gerçekten bu bölgenin parlayan yıldızı. İnşallah İzmir de parlayacak. İzmir, Ege Bölgesi’nin lokomotifidir ama arkasında vagonlar vardır, vagonların içinde çok değerli şeyler vardır. Vagonların birisi de Denizli’dir. Denizli vagonunun içinde de çok kıymetli madenler, cevherler vardır. Lokomotifin hızlı gitmesi gerekiyor. İzmir’in başı çekmesi gerekiyor. İnşallah lokomotif gittiğinde biz mutlu olacağız, Denizli mutlu olacak, tüm Ege Bölgesi mutlu olacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Osman Zolan, Türkiye’nin gündemine “büyükşehir” konusunu Denizli’nin soktuğunu ve 13 ilin de bu mücadeleye bağlı olarak büyükşehir hakkını kazanacağını belirterek şunları kaydetti: “Bugün Türkiye’nin gündeminde büyükşehir varsa bu, Nihat Zeybekci başkanımızın gayretlerindendir. Hakkını teslim etmek lazım. Belki o görüşmeler yapılmasaydı, o bayrak açılmasaydı, yıllardır süren bu adaletsizliğin giderilmesi konusunda net ifadeler kullanılmamış olsaydı bugün Türkiye’nin gündeminde büyükşehir olmazdı. Büyükşehir meselesi, Denizlimiz'in 28 yıllık hasretidir. Erzurum, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Samsun büyükşehir yapılmıştır, Denizli yapılmamıştır. Bu haksızlığın giderilmesi, adaletin sağlanması gerekiyor. İnşallah Başbakanımız, bu adaletsizliğe ve 28 yıldır süren hasrete son verecek.”