Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, büyükşehir konusunda vatandaşı bilgilendirmek üzere çıktığı ilçe, köy ve belde turlarına, Çameli’nden başladı. Çameli’de halkın sevgi seliyle karşılaşan Başkan Zolan, ilçe sakinleriyle bir araya gelerek yasaya ilişkin önemli konulara değindi.
Başkan Zolan, başkan yardımcıları Mahmud Güngör, Mustafa Gökoğlan ve daire müdürleriyle birlikte Çameli’ne çıkartma yaptı. Başkan Zolan, ilk ziyaretini Çameli Kaymaklığı’na gerçekleştirdi.
Acıpayam Kaymakamı olan ve aynı zamanda Çameli Kaymakamlığı’na vekalet eden Uğur Kalkar, Başkan Zolan ve beraberindekilerle bir süre sohbet edip ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Zolan’ın 2. durağı ise Çameli Belediye Başkanlığı oldu. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Yılmaz, makamında Başkan Zolan ve beraberindekileri ağırladı.
Başkan Osman Zolan’a vatandaşların ve esnafın ilgisi de büyüktü. Gördüğü ilgiden memnun olan Başkan Zolan, yolda karşılaştığı herkesle selamlaşıp onlarla sohbet etti. Nerdeyse ilçedeki tüm esnafı tek tek ziyaret eden Başkan Zolan’ı kalabalık bir basın mensubu grubu da izledi.
Çameli ziyaretinin sonunda ise ilçe sakinlerine büyükşehirin anlatıldığı toplantı yer aldı. Çameli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Hizmet Binası’ndaki toplantıya vatandaşların yanında birçok muhtarda katıldı.
Başkan Zolan buradaki toplantıda büyükşehir yasasıyla Denizli’nin bir kez daha kazandığını söyledi.
-BİZ SİZLERİN HİZMETKARIYIZ-
Başkan Osman Zolan’ın toplantıda yaptığı konuşma şöyle:
‘Öncelikle ilçe belediyeleri hizmet vermeye devam edecek. İlçe belediyeleri rutin işleri yaparken büyükşehir belediyesi de sizlere hizmet edecek. Alt yapı, arıtma tesisi, yol ve itfaiye gibi hizmetleri büyükşehir belediyesi yapacak. Köylerde ev yapmak isteyenlere çeşitli ev projeleri sunulacak. O köyün imarına uygun projeler vatandaşa ücretsiz sunulacak. Yapı denetimini ücretsiz olarak belediyemiz karşılayacak. İskanlarını da belediye yapacak. Bizlerin bugüne kadar Denizli’de yapmış olduğumuz işleri gördünüz. 2004 Denizli’si ile bugünkü Denizli’yi yan yana koyduğunuzda ortadaki fark siyahla beyaz arasındaki fark kadardır. Şehrimiz baştan aşağıya değişti. Aynı güzellikler ilçelerimizde de köylerimizde de olacak. Biz sizlerin hizmetkarıyız. Size eziyet etmek farklı sıkıntılar yaşatmak için büyükşehir olmadık. Size bir örnek vereyim.
Biliyorsunuz 1999’da Sakarya’da deprem oldu. Çok büyük faciadan Allah hepimizi korusun. Birçok insan yakınını kaybetti. Her şey yerle bir oldu ve insanlar acı çekti. O günkü hükümet Sakarya’yı büyükşehir yaptı. Depremle bir olan Sakarya neden büyükşehir yapıldı. Bu deprem üzerinden bir deprem kadar daha yük getirmek için mi büyükşehir olması istendi. Tabii ki hayır. Büyükşehir olunca yarası daha çabuk sarılsın ayağa kalksın diye büyükşehir oldu. Yeni imkan vermek acılarını dindirmek için yapıldı. Sonuçta büyükşehir güzel bir projedir. İnşallah Denizli’miz de güzellikler yaşayacak. 2-3 yıl sonra Allah nasip ederse bir araya gelirsek iyi ki büyükşehir olmuşuz diyeceğiz. Başbakanımızın talimatı. İl genelinde her köye gidecek ve hizmeti vereceksiniz şeklinde talimatı var. Orada yaşayan da bizim insanımız diye söyledi. Birkaç yıl içinde ortaya çıkan güzellikleri hep beraber göreceğiz. Size gelip de büyükşehirin kötü olduğunu söyleyenlere o zaman Sakarya neden büyükşehir yapıldı diye sorun.’
-ÇAMELİ YOLU-
Başkan Osman Zolan, Denizli-Çameli yolunun tamamlanmasını herkesten çok istediklerini belirterek, ‘Her Ankara’ya gittiğimizde Bakanımızla, Karayolları Genel Müdürümüzle bu konuyu görüşüyoruz. Biliyorsunuz 2 defa ihale yapıldı. Yönetici olarak, projeyi hazırlar ihale yapar ve parasını çıkartırsınız ve müteahhitin işini kontrol edersiniz. Maalesef işi bitirmek için görevimizi yaptık ancak 2 kez düzenlenen ihalede müteahhitler işini yapmadı. Denizli-Çameli arasındaki yolda maalesef müteahhit kaynaklı sıkıntı var. Ancak Çameli-Fethiye arasındaki müteahhit ise işe işini sürdürüyor. Parasın hazır şimdi işi yapacak müteahhidin ihaleye katılmasını bekliyoruz. 3. müteahhitte inşallah burası tamamlanacak. Ahdımız var. Eğer bu yol tamamlamadan Allah gözümüzü kapatacaksa, gözümüz açık gider. Gayrette sıkıtı yok. İnşallah bu iş bu kez bitecek’ dedi.
Başkan Zolan, büyükşehir olunmasıyla birlikte büyükşehir belediye bütçesinin yüzde 10 gibi devasa bir miktarın köyler için kullanılacağına da dikkat çekerek, ‘Bu yasal bir zorunluluktur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu konuda hassasiyetini gösterdi ve yasayı çıkarttı. Ulaşımda ise buradaki taşıma işlemini yine hak sahipleri yapmaya devam edecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğunda bizim buralara gelip toplu taşıma yapma gibi bir düşüncemiz yok. Bu konuda herkesin içi rahat olsun’ dedi.