Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'ye büyük güzellikler ve aydınlıklar getirdiklerini belirterek, "Başarılarımızla övünüyoruz. Çok şükür AK Parti’yi bu millet sevdi. Şimdi millet dalga dalga AK Parti'ye koşuyor." dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 2012-2013 akademik yıldönümü açılışı ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bülent Arınç, partililerle bir araya geldi. Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, yaşının kendisi kadar olanların, biraz da siyasetle ilgileniyorsa, bu başarının ne kadar büyük olduğunu göreceklerini ifade etti.

Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve sonrasında koalisyon hükümetleri kurulduğunu anımsatan Arınç, AK Parti'nin ise kesintisiz 3 dönemdir tek başına iktidar olduğunu vurguladı. Arınç, inançlı, kararlı ve cesur bir siyaset yaptıklarını, dimdik ayakta durduklarını belirtti. Arınç, samimi, dürüst, ahlaklı, inançlı ve ilkeli siyaset yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bülent Arınç, 2004 ve 2009 mahalli seçimlerinde asgari yüzde 39 oy aldıklarını, ama Türkiye'deki belediyelerin yüzde 65'ini kazandıklarının altını çizerek, “İki defa referandum geçirdik. 2007 Ekim, 2010 Eylül ayı. İkisinde de Evet' oyları fazla çıktı. Muğla'dan bahsetmiyorum, Türkiye'den bahsediyorum. Türkiye yüzde 58 'Evet' dedi. Türkiye'nin 'Evet' dediğine 'Hayır' demek nasıl bir şey bilmem. Muğlalılar daha iyi bilir." diye konuştu.

Türkiye'ye büyük güzellikler ve aydınlıkların geldiğini anlatan Arınç, şöyle "Böbürlenmiyoruz, gururlanıyoruz ama başarımızla övünüyoruz. Çok şükür bu millet AK Parti'yi sevdi. Güvendi 'Yürü hizmete' dedi. 'Cesur ol' dedi. Biz de gereğini yaptık. Şimdi millet dalga dalga Ak Parti'ye koşuyor. Çünkü, biz de onlar için hizmet ediyoruz. Hastane mi? Hastane yapıyoruz. Yol mu? Yol yapıyoruz. Eğitim kurumları yapıyoruz. Barajsa baraj, göletse gölet yapıyoruz. Turizme, tarıma destek veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Arınç, Mart 2014'de yapılması planlanan yerel seçimlerin, 27 Ekim 2013'de yapılacağını, seçimin yaklaşık 6 ay öne alındığını bildirdi. Arınç, "Bu seçimde başarılı olacağız inşallah. Önümüzdeki yıldan itibaren de Türkiye'de her yıl seçim olacak. Önce mahalli seçimler, ondan sonra kısmet olursa 2014'ün Mayıs, Haziran'ında cumhurbaşkanlığı seçimleri, ondan bir yıl sonra da genel seçimler. Bütün bunlarda başarılı olmamız için şimdiden mutlaka çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra karayoluyla Dalaman Havalimanı'na giderek, özel uçakla Ankara'ya hareket etti.