AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki'nin 1 Şubat'ta yapılacak il kongresinde yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra kongrede kimin aday olacağı merak konusu olmuştu. Ve Ak Parti içinde temayül başta olmak üzere aday belirleme mekanizmaları bir bir hızlı bir şekilde işletilerek belirlenen isimler Ankara'ya gönderildi. 
Hafta içinde  Ankara 'ya çağrılıp AK Parti Genel Merkezinde parti yetkilileri ile görüşen adaylardan 7'sinin bugün, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüğü öğrenildi. Ve Başbakan davutoğlu son olarak kararını verdi.  Ak Parti denizli il kongresinde tek aday olarak Şahin Tin gidilme kararı alındı. 2003-2007 yıllarında da Ak Parti İl başkanı olarak görev yapan Şahin Tin, başarılı çalışmaları ile anılıyor. 
AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, twitter hesabından yaptığı açıklamada, il başkanlığına aday olarak Ankara'ya çağrılan isimlerin AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin tamamlandığını belirterek, "AK Parti Denizli İl Başkan adayımız Şahin Tin olmuştur. Denizli'mize hayırlı olmasını dilerim. Rabbim mahcup etmesin" ifadelerini kullandı. 
İşadamı Şahin Tin, 2003'te atandığı AK Parti Denizli İl Başkanlığı görevinden 2007'de milletvekili adaylığı için istifa etmişti.