Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de 438 milyon lira tutarındaki 51 yatırımın resmi açılışı na ve il kongresine katıldı. Geleneksel Türk Spor Oyunları Alanı’ndaki AK Parti 4. Denizli İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, Suriye’de yapılan katliamlara dikkat çekerek, Esed ailesine çattı. Dünya liderlerini göreve çağıran Erdoğan, “Çizgiden kopulduğu anda biz babamız olsa bırakırız.” dedi.

Denizli’nin büyükşehir yapılması konusundaki sözlerini tuttuklarını belirten Başbakan Erdoğan, “13 Mayıs'ta seçim mitingini yaparken Denizli'yi büyükşehir yapacağımızı ifade etmiştim. İşte şimdi bu sözümüzde duruyor, Denizli'yi artık büyükşehir statüsüne kavuşturuyoruz. 2014 seçimlerine büyükşehir olarak girecek. Büyükşehir olduktan sonra Denizli, hiçbir şekilde altyapı mağduriyeti yaşamayacak. Tam tersine en uzak köylerine kadar kaliteli ve yaygın hizmet gidecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin güvenle ve istikrarla geleceğe yürüdüğünü belirten Erdoğan, bugünlerde birçok ülkenin kara kara düşünerek tedbir aldığının, Türkiye’ninse 2011 yılında Çin’den sonra dünyada en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğunun altını çizdi. IMF’ye borcu 23,5 milyarken şu anda 1,7 milyar dolara düştüğünü aktaran Erdoğan, “MHP, DSP ve ANAP’ın borçlanması vardı, biz o borçları ödedik, buraya indirdik. Hedef, bu yılın sonuna kadar Merkez Bankası döviz rezervini 100 milyar dolara çıkarmak. Türkiye, finans sektörüyle güçlü. Reel yatırım Türkiye’de bizden önce 1 milyar doları geçemiyordu, geçen yıl 16 milyar dolara çıktı uluslararası yatırım miktarı. 23,5 milyar dolar turizm gelirine ulaştık. Türkiye birçok alanda rekor kırıyor ve ilk sıralarda yer alıyor. Birileri çıkıyor, CHP Genel Başkanı ne diyor? 'Bu rakamlar yanlış. Türkiye, dünyada en çok büyüyen ikinci ülke değil diyor.' Bunlar gösterge okumayı dahi bilmiyor. Türkiye’ye bu haksızlığı uluslararası bazı kredi kuruluşları yapıyor. Sen neden onların kuyruğuna takılıp gidiyorsun, onların üslubunu kullanıyorsun? 'Yunanistan ekonomisi, Türkiye ekonomisinden daha iyi.' diyor. Daha geçen yıl seçim propagandalarında, ‘Yunanistan ekonomisini biz kurtaracağız.’ dememiş miydi? Yunanistan’ın bir gazetesi bununla dalga geçti, ‘Dayan Yorgo, Kılıçdaroğlu geliyor’ diye manşet attı. Kılıçdaroğlu Yunanistan ekonomisini kurtardı, bizim haberimiz yok. Bu Türkiye’ye haksızlıktır. Avrupa, 100 milyar euro Yunanistan’a para verdi. Biz Yunanistan’ın yaşadığı zorlukları biliyoruz, onların bu durumuna kayıtsız kalamayız. Komşumuzun dinine, ırkına bakmaz, komşuluk hakkına riayet ederiz. Bu zor günde Yunanistan ile dayanışma içindeyiz, olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Suriye’de yaşanan katliamlara da dikkat çeken Erdoğan, devlet destekli kanlı çeteler tarafından insanların katledildiğini, aynı şekilde Beşşar Esed’in babasının da 30 yıl benzer katliamlara imza attığını ve eli kanlı bir diktatör olduğunu kaydetti. Kendilerinin bir dönem Esed ile ailece görüştüklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Suriye’de çok büyük acılar, dramlar yaşanıyor. Suriye halkı, Suriye’deki kardeşlerimiz bebek, çocuk, kadın yaşlı denmeden, devlet destekli kanlı çeteler tarafından toplarla tanklarla vurularak, hattâ boğazlanarak katlediliyor. 1982’de bu eli kanlı diktatörün babası da aynı şeyi yapmıştı, Hama’da 30 bin kardeşimizi katletmişti. Evladı da o yolda, rakam 15 binin üzerinde. 108 kişiyi katlettiler, 50’si çocuktu. Dün Hama’da aynı şeyi yaptılar. Zulüm ile âbad olunmaz. Türkiye’de, bu zalimin yanında yer alanlar var. Zalimlerin yanında yer alanlar da zalim olur. Ailece görüşüyorduk ama çizgiden kopulduğu anda biz babamız olsa bırakırız. Biz, hakkı ayağa kaldırmaya memuruz. Bugün yine Hama ile birlikte Suriye’deki diğer kentlerde yapılan katliamları seyredenler, akan kanın kendi el, yüz ve vicdanlarına sıçrayacağını bilmelidir. Biz Türkiye olarak bunun takipçisiyiz. Hiç kimse kenara çekilip elini kolunu bağlayıp oturamaz. Gözü dönmüş katliamlar karşısında kimse sessiz kalamaz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, bizim daha önce söylediğimizi tekrarladı, 'Bu barbarlıktır.' dedi. Müslümanlara karşı yapılan zulümlere haklı olarak duyarlılık gösterenler, Suriye konusunda niçin aynı duyarlılığı ortaya koymuyor? Suriye'de öldürülenler insan, müslüman değil. Katilin kimliği çok mu önemli? İsrail öldürünce suç oluyor da Esed öldürünce suç olmuyor mu? Saddam Halepçe’de katliam yaparken suç oluyor da Esed Hama’da katliam yapınca suç olmuyor mu? 'Suriye zamana oynuyor' dediğimizde kimse uyarılarımızı dikkate almadı. Denizli'den, Suriye’de yapılan katliamları kınıyorum. Suriye’de hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Suriyeli kardeş ve akrabalarımıza Türkiye’nin selamlarını iletiyor, Allah yâr ve yardımcıları olsun diyorum. İçinde bulunduğumuz bölge, çok zor bir dönem geçiyor. Ortadoğu’da on yıllardır devam eden istikrarsızlık, arkasında acılar bırakarak sürüyor. Böyle bir dönemde Türkiye’yi bir güven, istikrar adası olarak muhafaza ediyor ve büyütüyoruz.”

Dün (7 Haziran) Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nin açılışını yaptığını, Çanakkale şehitlerinin Fatiha beklediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Çanakkale’ye gitmenizi, diğer şehitliklerimize gitmenizi, oraları ziyaret etmenizi, oralarda bir Fatiha okumanızı tavsiye ediyorum. Çanakkale şehitleri, sizlerden Fatiha bekliyor. Dört kıtadaki şehitlerimiz Fatiha bekliyor. Onlar diridir. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta nasıl al kanlar içinde, koyun koyuna yattıklarını göreceksiniz. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Aramıza nifak sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, aldanmayacağız. Terör noktasında değil, her ne bahane ve gerekçeyle olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara asla fırsat tanımayacağız. Şehitlerimiz, her türlü siyasi çıkarın çok üzerindedir. Birliğimiz, kardeşliğimiz her türlü siyasi çıkarın çok ama çok üzerindedir. Nereden gelirse gelsin fitneye, fesada, dedikoduya fırsat vermeyeceğiz. Kardeşliğimize, birliğimize, dirliğimize kastedenleri aramıza yaklaştırmayacağız. Biz üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz. Millet bize yetki verdi. Millet adına, milletimizle birlikte o yetkiyi kullanıyoruz. Bundan sonra da milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin emaneti olan ülkemizi yüceltmeye devam edeceğiz.” dedi.