ADANA (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Hazirandan sonra en büyük projelerinin yeni bir anayasa olduğunu söyledi. Eskiden anayasaları belli bir zümrenin belli bir kesimin kendilerine göre yaptığını aktaran Erdoğan, "Anayasayı milletle birlikte yapacağız." dedi.
Adana’da İstasyon Meydanı’ndaki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, ülkeyi kardeşlik üzerine büyüteceklerini belirtti. 12 Haziran’ın çok demokrasimiz adına son derece önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, "12 Haziran sonrası bizim en büyük projemiz yeni bir anayasadır. Anayasa, ülkeyi ayakta tutan huzur içinde yaşatan, ülkenin geleceğe emin adımlarla gitmesini sağlayan önemli bir metindir. Anayasa insanların günlük yaşantısıyla, ekonomiyle, istihdamla yakından ilgilidir. Özgürlüğün demokrasinin en önemli teminatıdır Anayasa.” dedi. Türkiye’de bu güne kadar bizde anayasalar millet tarafından değil müdahalelerin ardından belli kişiler zümreler tarafından hazırlandı. Özgürlükleri kısıtladılar, demokrasiyi kısıtladılar. Ekonomiyi, devletin önünü açmadı yapılan anayasalar, aksine kendileri sorun haline dönüştü. Öyle bir anayasa yapalım ki, Türkiye şaha kalksın, kardeşliğimiz daha da yücelsin. 74 milyonu kucaklasın. 74 milyon işte bu benim anayasam desin. Anayasanın dili anlaşılsın. Şuandaki anayasanın dilini ben bile anlayamıyorum tercüman gerek. Tercümansız bir anayasa gelecek. Anayasayı millet yapacak." diye konuştu.
Yeni anayasa hazırlanırken uluslararası ilişkiler, psikologu, siyasetçisi, mühendisi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer alacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "En sonunda anayasa hukukçuları bu işin teknik durumunu ele alacak. Tolumum her kesimiyle uzlaşma içinde anayasa hazırlayacağız, kolektif akıl oluşturacağız. Adana’daki, İstanbul’daki, Diyarbakır’daki vatandaşlarımız bu benim anayasam diyecek. 12 Haziran sonrası bunu başaracağız. 20023 hedeflerine de böyle bir anayasa ile ulaşırız ancak. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak istiyoruz bunu anayasa ile gerçekleştiririz. Seçimlerde bu yüzden büyük bir deste istiyoruz. CHP, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimin de futbol takımı tutar gibi değil eser siyaseti üretenlere oy vermesini istiyoruz. İstismar siyasetini değil ideolojik siyaseti değil hizmet siyasetine oy vermeliler.” şeklinde konuştu.
CİHAN