Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fatih Mahallesi sakinlerinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü etkinliğine katıldı. Fatih Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen Aşure Günü’nü etkinliğine Bakan Zeybekci’nin yanı sıra, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Emin Okkaya, partililer ve mahalle sakinleri katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, fotoğraf çektirmek isteyen mahalle sakinlerini kırmadı. Vatandaşlarla aynı masada aşure ve keşkek yiyen Bakan Zeybekci, basın mensuplarına 1 Kasım seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 7 Haziran seçimlerinin henüz bitmediğini kaydeden Bakan Zeybekci, “7 Haziran seçimleri çok uzun bir şekilde devam etti, 7 Haziran seçimlerini aşan bir şekilde devam etti” dedi. Koalisyon görüşmeleri ve partiler arası söylemlerle 7 Haziran'dan bugünlere kadar gelindiğini ifade eden Bakan Zeybekci,”1 Kasım seçimleri artık her şeyiyle satın alındı, kararlar verildiği için bu saatten sonra çok minimum seviyelerde değişim ve dönüşümler olacaktır. Onun için sessizliğe gömüldü, sessizlik derken artık bitti yani.  1 Kasım seçimleri vatandaşın gönlünde ve kalbinde çok öncesinden bitti” dedi.

“Sürpriz beklemiyorum”


1 Kasım’ın 7 Haziran seçimlerinin devamı olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: “Zaten anayasal olarak da bir yenileme seçimleri. Onun için ben bu sessizliği ona bağlıyorum. 7 Haziran seçimleri o gün bitmedi, devam etti. Seçim söylemleri, seçim kampanyaları, koalisyon görüşmeleri, partilerin politikaları, partilerin bir diğeri hakkındaki söylemleri devam etti. Sonuçta bu yaklaşık olarak belki 1-1,5 ay önce Cumhurbaşkanımızın seçim hükümeti kurulması veyahut seçime gidilmesi kararıyla bence çok daha sessiz bir döneme geçilmiş oldu." 1 Kasım'dan sürpriz beklemediğini kaydeden Zeybekci, "1999 seçimlerinde Türkiye ve millet, önceden iktidar yaptığı partileri bir sıfırladı. 2002 3 Kasım seçilerinde de iktidar yaptığı partileri bir daha sıfırladı. Yani radikal değişikliklerin olduğu iki seçim yaşadık. Millet mesajlarını güçlü bir şekilde verdi. 7 Haziran seçimlerinde milletin ortaya koymuş olduğu iradeyle ilgili radikal bir değişiklik yok. Bu değişiklik çok düşük seviyede. Yaklaşık olarak yüzde 4-5 puanlık bir değişimle bu seçimlerin sonuçlarını öyle göreceğiz. Bu da zaten şu an itibarıyla oluşmuş diye düşünüyorum" dedi.

“AK Parti, oylarını en çok artıran parti olacak”


1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin yeniden tek başına hükümet kurmayı başaracağını belirten Bakan Zeybekci, “Bunun aksi ne olabilir? 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti, oylarını en çok artıran, Meclis’teki sandalye sayısını en çok artıran parti olarak gelecektir. Tek başına güçlü bir iktidar veyahut da çok güçlü AK Parti liderliğinde başka bir hükümet ama bu çok düşük ve zayıf bir ihtimal. 1 Kasım'dan sonra 7 Haziran'a göre çok kolay bir hükümet kurulacağını öngörüyorum, şekli ne olursa olsun çok kolay bir hükümet kurulacağını düşünüyorum" dedi.