BATMAN (CİHAN)- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı Murat Güneştekin, AK Parti’nin kuruluşunun 10’uncu yılı dolayısıyla yayınladıkları ortak mesajda AK Parti'nin bu ülke için bir şans olduğu belirtildi. Açıklamada, 14 Ağustos 2001 tarihinde “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sloganıyla kurulan AK Parti’nin, bu süreçte ülkeye her alanda çağ atlattığına vurgu yapıldı.

Kuruluşundan bu yana katıldığı tüm seçimlerde birinci parti gelen ve Cumhuriyet tarihinde ilk olarak girdiği her seçimde oy oranını artıran AK Parti’nin yaptığı hizmetlerle milletin teveccühünü kazandığı hatırlatılan açıklamada, “Yeter, söz de karar da milletindir diyerek samimi duygular ve halis bir niyetle yola çıkan AK Parti’nin milletin desteği ve hayır dualarını almayı başarmıştır. 10 yıl boyunca milletin yüklediği emaneti hakkıyla taşımıştır.” denildi.

14 Ağustos 2001 tarihinin Türkiye için bir milad sayılabileceğini belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: “AK Parti kurulduğu dönemde ülke krizlerle boğuşuyor halde, ekonomisi kötüleşmiş, memuruna maaş ödeyemez hale gelmişti. Gecelik faizler binlerle ifade edilecek seviyelere ulaşmıştı. Enflasyon insanlar için üstesinden gelinemeyecek bir ekonomik tehdit gibi görülüyordu. Vatandaşlar gelecekten ümitlerini kesmiş durumdaydılar. Ancak AK Parti’nin kuruluşu insanlar için bir umut ışığı oldu ve ilk genel seçimlerde büyük bir farkla halk AK Parti’yi iktidara layık gördü. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıkılan bu kutlu yolculuk süresince Türkiye hem ekonomi, hem dış politika, hem insan hak ve özgürlükleri bakımından, başka siyasi partilerin hayal edemeyeceklerini gerçekleştirdi ve ülkeyi çok daha aydınlık günlere kavuşturdu. 80 yılda yapılamayanlar yapıldı, ülke her alanda büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Türkiye dış politikada büyük bir itibar kazandı. Artık vatandaşlar geleceklerinden endişe etmeden ileriye dönük yatırımlar yapmaktadırlar. Devrim niteliğindeki adımları atan AK Parti kadroları bundan sonra da vatandaşın desteğiyle ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma yolunda ilerlemeyi sürdürecektir. Kurulduğundan bugüne kendini millete adamış AK kadrolarıyla ülkede hayal edilemeyen yeniliklere ve reformlara imza atan, gücünü milletten alan partimiz iktidar olduğu sürece, milletimize hizmet etmeye devam edecektir. AK Parti’ye verdikleri destekle iktidara taşıyan tüm vatandaşlara teşekkür ediyor ve partimizin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. AK Parti’nin kuruluş yıl dönümünün ülkeye ve insanlara hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” CİHAN