Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2013 yılını ustalık dönemine yakışır bir şekilde geçireceklerini, yeni yılda 2 bin 400 ailenin bebek sahibi olması için çalışacaklarını söyledi.

Bakan Şahin, yılbaşı gecesini Denizli Huzurevi'nde geçirdi. Huzurevi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Şahin, yaşlılarla sohbet etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, zamanın ruhunu yakalamak için verimli yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Sosyal hizmetlerin geçen yıl tek çatı altında toplandığını, kendi bakanlığı için 2012’nin çok verimli geçtiğini ifade eden Şahin, “Hükümetimizin, parlamentomuzun, liderimizin gücü ekonomik kalkınma, istikrarlı büyüme, sosyal hayatta da bizim alanımızda da elimizi çok güçlendirdi. Bakanlık olarak, bütçesini en çok artıran bakanlıklardan biriyiz. Yüzde 67 bütçemizi artırdık ve insan odaklı büyüyebilme, sosyal hizmetleri güçlendirme, sosyal yardımları etkin ve adil bir şekilde yerine ulaştırma konusunda da 2013’e dersimizi iyi çalıştık. Kısa, uzun ve orta vadeli yapılması gerekenleri, ilgili genel müdürlüklerimizle tamamladık.” dedi.

"9 MİLYON KİŞİ SOSYAL YARDIMLARDAN YARARLANIYOR"

Geçen yıl yeni projeleri hayata geçirdiklerini belirten Bakan Şahin, eşi vefat eden 240 bin kişiye maaş bağladıklarını, her iki ayda 500 TL aldıklarını ifade etti. Şahin, "Yalnızca Denizli'de 500 kardeşimiz bu imkândan istifade etti. Bizim için yine çok önemli olan bir proje, genel sağlık sigortasına geçmekti. E-devlet sistemini kullanarak, şu anda Çalışma Bakanlığı ile Genel Sağlık Sigortası’na geçmede gelir testini biz yaptık. Bakanlık olarak, 9 milyon kişinin bu yıl sosyal yardımlar sistemi üzerinden sağlık hizmetinden istifade etmesini sağladık. Bebeği olmayan, sosyal güvencesi olmadığı için de bebek yaptıramayanlarla beraber, yaptıramayan ailelerle ilgili yine önemli bir projeyi hayata geçirdik ve 2 bin 400 ailenin inşallah 2013 yılında bebek sahibi olmasını sağlayacağız. Biz de bakanlık olarak, standartlarımızı oluşturduk ve 2013 yılının ortasında engellilerle ilgili yasal süreç tamamlanıyor, bu işi yapmayanla yapanın ayırt edildiği yeni bir sisteme geçiyoruz. Yani 2012'yi çok başarılı bir şekilde geçirdik ama 2013'te ustalık dönemine yakışır bir şekilde bize ayrılan parayı çok daha verimli kullanacak, hizmetteki kaliteyi arttıracak, denetim sistemini güçlendirecek bir yılın plan ve projesini hazırladık.” diye konuştu.

Bedelli askerlikten gelen paranın bakanlığına verildiğini anlatan Bakan Fatma Şahin, şöyle devam etti: “Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin rehabilitasyon sistemi, şehitliklerin yapılanması, engellilerin buradan istifade etmesi ile ilgili engellilerin rehabilitasyonu ile ilgili de bu kaynağı nasıl kullanacağımızla ilgili önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Şu anda mesela tamamladığımız Myanmar'daki şehitliği biz yapıyoruz bakanlık olarak, Sarıkamış'taki şehitliği biz yapıyoruz. Bunlar bizim açımızdan da çok önemli projeler. Allah’ın izni ile duamız o dur ki 2013 inşallah ülkemiz için insanlık için dünya için bir barış yılı olur. Bizim ülkemizde de terörün bittiği, barışın dilinin konuşulduğu, barışın bütün iklime hâkim olduğu bir yıl istiyoruz, diliyoruz. Bunun için yalnızca dilemiyoruz, gayret ediyoruz, çalışıyoruz. Zamanın kıymetini iyi bilmemiz lazım, zaman çok hızlı geçiyor.”