Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının belediye girişinde karşıladığı Bakan Ramazanoğlu'nun ziyaretine, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan ve davetliler katıldı. Başkan Zolan, ziyarette yaptığı konuşmada, Denizli'nin Türkiye'de örnek bir şehir haline geldiğini belirterek, "Geçmişten bugüne kadar tüm büyüklerimizin çalışmaları, önceki Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci, milletvekillerimiz ve bundan sonra da sizlerin de desteği ile daha da iyi noktalara geleceğiz. Ben size öncelikle 'hoş geldiniz' diyor ve yeni görevinizin Denizli'ye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilikte yapmış olduğumuz çalışmaları sizin bakanlığınızla birlikte en üst noktalara getirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Denizli Ege'nin yıldızı oldu
Bakan Ramazanoğlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ile siyasi tanışıklıklarının 10 yılı aşkın bir süredir devam ettiğinin belirterek, "Buradaki ekiple hepimiz AK Parti'nin kuruluşundan itibaren çalışıyoruz. Zaman zaman görevler değişti, pozisyonlar değişti ama ruhumuz, inancımız, birbirimizle olan muhabbetimiz hiç bir zaman değişmedi. Biz yola çıktığımız ilk günkü misyonla, ilk günkü aşkla, aynı kardeşlik duygularıyla birbirimizin elini hep 'kardeşim' diye tuttuk. Yüreğimiz hem Denizli'de oldu, hem Ankara'da oldu. Bir problem olduğunda biz Denizli'ye geldik, Denizli'deki ekibimiz Ankara'ya geldi. Öyle büyük büyük makam arabaları ile değildik, kendi arabalarımızı kendimiz sürdük. Bazen bir arabaya 5-6 kişi doluştuk. Biz hiçbir zaman o gösterişlerin sahibi olmadık" diye konuştu.

"Denizli daha farklı yerde olacak"
Bakan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Denizli bir vizyon kent, marka bir şehir olduysa bunda tabi ki AK Parti'nin kurucusu olarak bu kardeşinizin, önceki dönem Bakanımız Selma Aliye Kavaf'ın, o dönem milletvekilliği yapmış arkadaşlarımızın, 2004 yılında köy olarak Denizli'yi teslim alan önceki dönem Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin büyük katkıları ile Denizli, Ege'nin yıldızı oldu. Türkiye'nin girişimci ruhunun olduğu ve Anadolu aslanları denilen bir şehir haline geldi. Bundan sonraki süreçte de Denizli daha farklı yerde olacak" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Milli Eğitim'den sonra bütçesi en çok olan bakanlık olduğuna işaret eden Bakan Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın en önemli icracı bakanlık olduğunu işaret etti.

"Bu sorumluluk hepimizin"
Bakan Ramazanoğlu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı toplumun inşasında ön ayak olan bir bakanlık. Biz ülke olarak fabrika yapabiliriz, yol yapabiliriz, okul yapabiliriz ancak toplumu inşa edemezsek, gençlerimize sahip çıkmazsak, çocuklarımıza, ailemize, değerlerimize sahip çıkmazsak, yani toplumu inşa edemezsek maddi anlamda inşa ettiklerimizin hiçbir önemi kalmaz. Belediye Başkanımızın söylediği gibi, sosyal devlet olmak, yerel yönetimlerde sosyal belediyeciliği, idareciliği hayata geçirmek bizim en asli görevimiz" diye konuştu. Denizli'nin en icracı Bakanlığa sahip olduğunu vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, "Bu sorumluluk hepimizin. Bu sorumluluk, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin, bakanlığımızın, teşkilatımızındır" dedi. Konuşmaların ardından ziyaretin anısına hediye takdim edilen Bakan Ramazanoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şeref Defterini imzaladı. Ayrıca Başkan Zolan ve eşi Berrin Zolan'a bir kahvenin kırk yıllık hatırı olduğunu belirterek, kahve fincanı hediye etti.