HATAY (CİHAN)- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, açlık ve kuraklık içerisinde yaşam mücadelesi veren Somali halkı için geç kalınmamasını istedi.
    Suat Kılıç, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Afrika'da yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.
    Türk halkının Afrika insanına yardım etme mücadelesinin Avrupa ülkelerine örnek olması gerektiğini ifade eden Kılıç, ''500 yıl önce bile cihanın her yanında aç bi-ilaç kalanların imdadına yetişen milletiz biz. Değerlerimizi yitirmeyelim. 1 bardak su, 1 dilim ekmek yarın bu kadar önemli ve anlamlı olmayabilir. Niyetinizi ötelemeyin, ertelemeyin, gecikmeyin.'' ifadelerini kullandı.
    "Dünyanın bir bölgesinde bir tane insan ölmesinden 6 milyar insanın sorumlu olduğunu" söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Türkiye'de aç varken neden Somali'ye gidiyorsunuz?' diyenlere en güzel cevap budur. Orada ölenler bizlerin kardeşleri. Bir ülkede bir tane insan açlıktan ölüyorsa, ve biz buna sessiz kalıyorsak eleştirilmesi gereken nokta budur. Türk insanı civanmert, dar gününde insanların yardımına koşan bir millet.'' dedi.
    Bakan Kılıç, Başbakan Erdoğan'ın Somali'de iftar yapma kararını da ''Başbakan'ın Somali'de iftar kararı, acıyı dilinde değil, yüreğinde hissedenlere özgü bir davranış.'' şeklinde değerlendirdi. CİHAN