KOCAELİ (CİHAN)- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Siyasi kararlara ilgisiz kalırsak, şikayet etmeye hakkımız olmaz. Bu günle ilgilenip yakın ve uzak geçmişi bilmeliyiz." dedi.
    Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Karamürsel’de AK Parti İlçe Teşkilatı Genlik Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Gençlere seslenen Bakan Ergün, "Genç nüfusa sahip bir ülke olarak atmamız gereken çok adım, yapmamız gereken çok iş var. Genç kuşağın ülkemizin geleceğiyle ilgilenip yakın ve uzak geçmişini ilgiyle takip etmesi lazım." diye konuştu.
    Gençlerin siyasetle ilgilenmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Ergün, "Genç arkadaşlarım dersleri ya da meslekleriyle meşgul olurken, bir taraftan da ülkenin bu günkü siyaseti, yakın ve uzak geçmişiyle meşgul olmaları doğru bir davranış olacaktır." ifadelerini kullandı. Siyasete ilgisiz kalmanın ülke geleceğine ilgisiz kalmak anlamına geleceğini vurgulayan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasi kararlara ilgisiz kalırsak, şikayet etmeye hakkımız olmaz. 1990'lı yıllarda siyasetin aldığı kararlar, Türkiye'de mesleki eğitimi ciddi anlamda tahrip eden kararlar oldu."
    Yapılacak işlerde mücadeleci olmak gerektiğini de kaydeden Ergün, mücadelenin ve halkın desteğinin bir insanı hangi noktaya getirdiğini belirtmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek gösterdi: “Bir genç insanın ülkede vermiş olduğu mücadeleyle geldiği noktayı örnek vermek gerekirse bunun en güzel örneği şu anki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'dır.” CİHAN