BURSA (CİHAN)- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin buradan daha önceki küresel krizle mukayese edilmeyecek şekilde bu çalkantıyı çok rahat atlatacağını söyleyebiliriz. Esas mesele ülkedeki istikrardır." dedi.
Dün gece geldiği baba ocağı Bursa'da merkez Nilüfer ilçesindeki evinden Cuma Namazı için çıkan Bakan Çelik, Çamlıca Mahallesi'ndeki Emir Buhari Camii'nde Cuma Namazı sonrası vatandaşlarla sohbet etti. Cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünya piyasalarıdaki olumsuz tablodan Türkiye'nin rahat atlatacağını söyledi. Amerika'nın kredi notunun düşürülmesini edğrelendiren Bakan Çelik, yaşanan ekonomik krizin siyasi merkezli bir çalkantı olduğunu kaydetti. Bakan Çelik şöyle devam etti: "Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde borcu çevirmede bazı sıkıntılardan dolayı çalkantı yaşanıyor. Türkiye'nin buradan daha önceki küresel krizle mukayese edilmeyecek şekilde bu çalkantıyı çok rahat atlatacağını söyleyebiliriz. Esas mesele ülkedeki istikrardır, ülkedeki siyasi ve yönetim istikrarıdır. Ekonomik verilerdeki tüm göstergeler olumlu seyretmektedir. Alınması gereken önlemler neyse hepsini almaya devam ediyoruz."
Suriye'deki gelişmelerin de yakından takip ettiklerini anlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye'nin geçtiğimiz dönemde halkına zulmettiğini öne sürdü. Bir devletin, bir devlet yönetiminin halkına reva görmemesi gereken bir durumun yaşandığını vurgulayan Bakan Çelik, "Maalesef dramatik hadiseler Suriye'de yaşandı. Ben son görüşmeler ile Türkiye'nin devreye girmesiyle, inanıyorum ki Suriye bu konuda çekilmesi gereken noktaya çekilir. İnsan haklarına saygılı, insan haklarına dayalı bir yaklaşımı halkına uygun bulur. Aksi takdirde birçok dünya ülkesinde Suriye'ye dönük yaptırımlar söz konusu" dedi.

"AFRİKA'YA DUYARSIZ KALMAMAK LAZIM"
Çelik, Türk insanının yürek burkan Afrika karşısında duyarsız kalmadığını belirtti. Bakan Faruk Çelik, Somali'de, Afrika'da yaşayan insanların açlığına, susuzluğuna vesile olanların duyarsızlığını sürdürdüğünü kaydetti. CİHAN