Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  bir yılı geride bırakırken, yeni bir yıla adım atmanın, yeni bir yılı karşılamanın buruk da olsa heyecanını yaşadıklarını ve umudunu taşıdıklarını söyledi.
2015 yılının ilk grup toplantısında konuştuğunu ifade eden Bahçeli, 2014 yılının israf olmuş, heba edilmiş, hüsranla özdeşleşmiş karmakarışık bir yıl olarak milli hafızalara kazındığını kaydetti.

“HONAZ’DA GÖRDÜK VE ŞAHİT OLDUK”
2014 yılında milletin lehine ve yararına sevinecekleri gelişme, iyileşme ve rahatlamanın maalesef görülmediğini sözlerine ekleyen Bahçeli, “Deyim yerindeyse, siyaset ve ekonomi cephesi lime lime dökülmüştür.Toplumsal dirlik kazaya uğramış, uluslararası ilişkiler kriz geçirmiştir. AK Parti, 2014 yılında demokrasi radarından tamamıyla çıkmış, adaletin rotasından sapmış, ahlak ve hukukla yollarını hepten ayırmıştır. Türkiye öyle bir cenderenin, öyle bir cehennemi azabın içine düşürülmüştür ki, müşterek akıl sönmüş, uzlaşma dinamikleri silinmiş, milli hassasiyet, milli haysiyet acımasızca sille yemiştir. Milli ve manevi değerlerimiz öğütülmüş, örselenmiş, ezilmiştir. Geçtiğimiz aylar boyunca, etnik temelde ayrışma, inanç temelinde kutuplaşma hiç olmadığı kadar kamçılanmıştır. İki gün önce Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşanan müessif hadiseler Türkiye’nin nasıl bir darboğazın, nasıl bir bunalımın içinde bocaladığını bir kez daha deşifre etmiştir. Çakılan bir kıvılcımın anında toplumsallaştığını, gerilen sinirlerin birden bire farklı yönlere kaydığını Honaz’da gördük ve şahit olduk” diye konuştu.

“HONAZ OLAYLARI HAFİFE ALINMAMALI”
Bahçeli, evlerin ateşe verilmesiyle tehlikeli bir hüviyet kazanan Honaz olayının hafife alınması gerektiğini vurgulayarak, “Artık en ufak bir anlaşmazlık anında kitlesel ölçeğe yayılabilmektedir. Emniyet ve asayiş; huzur ve esenlik; güven ve diyalog hiç olmadığı kadar itibar ve seviye kaybetmiştir” dedi.
AK Parti Hükümetinin politikalarını sert bir dille eleştiren Bahçeli, AK Parti iktidarının, asıl ve öncelikli olarak bir numaralı tehdit kaynağı olduğunu dile getirdi.