Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başbakan'ın son aylarda kullanmış olduğu üslup çok kırıcı ve incitici oluyor" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Denizli ziyaretinde Cuma namazının ardından Hacer Yağcıoğlu isimli bir kadının cenaze namazına katılarak cemaatle birlikte saf tuttu. Namaz sonrası Bayramyeri Meydanı’na doğru yürüyen MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye vatandaşlar ilgi gösterdi. Partililer sık sık "Devletin başına Devlet gelecek" şeklinde slogan attı. Esnafı ziyaret eden Bahçeli, daha sonra Denizli Sanayi Odası’na geçti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bahçeli, hükümeti eleştirdi.
Özel Yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili hazırlanmakta olan teklifi değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi: "Özel Yetkili mahkemeler yıllar önce kaldırılmıştı. Özel Yetkili mahkemenin kalktığı dönemde devam eden davalar şimdiye dek sürdürüldü. MHP olarak bu süreçte nereye kadar uzanacağı belli olmayan bir anlayış çerçevesinde ÖYM’nin kaldırılmasına yönelik uygulamaların özelliğini görmek istiyoruz. Bu aşamada buna ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. TBMM’de bizim dışımızdaki partiler bu konuda hemfikir zaten. Teklifin yasalaşması konusunda bir sıkıntı zaten olmayacaktır. Ancak, yıllardır devam eden bir mahkemenin son zamanlardaki gelişmelerden sonra birden öncülük alması bizi düşündürmektedir." 

"BAŞBAKAN TÜSİAD GERGİNLİĞİ"
Başbakan ve TÜSİAD arasında yaşanan gerginlik ile ilgili de konuşan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Başbakanın son aylarda kullanmış olduğu üslup çok kırıcı ve incitici oluyor. TÜSİAD ve diğer kuruluşlara, bu kuruluşlar görüşlerini ortaya koyarken siyasi iktidarla paylaşmadığı hususlar olunca bunların ortaya koyulması gerekir. Henüz bir düşünce paylaşılmadan bir iki kavramdan hareketle, bu işe yıllarını vermiş ve şu an sanayi ve istihdam kabiliyeti yüksek olan değerli işadamlarına ve bulundukları kuruluşlara hain demek çok yanlıştır. Böylesine bir kurumun başkanına hain demek talihsizliktir. Bu hatasının farkına varmalıdır. Başbakan ya TÜSİAD’ı davet etmeli ya da orayı ziyaret etmelidir." 
Dinlenme iddiaları ile ilgili de konuşan Bahçeli, gülümseyerek, "Ülkede dinlenmeyen kalmamıştır. O yüzden açık havada geziyoruz" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ ARTIRIMI
Merkez Bankası’nın faiz artırımı ile ilgili de soruyu cevaplayan MHP Lideri Bahçeli, şunları söyledi: "Dolar ve Euro yükselmeye devam ediyor. Bunlar yaşanmakta olan ekonomik krizin göstergeleridir. Bizim de olduğumuz 57'nci hükümet döneminde biz de bunları yaşadık. Merkez Bankası’na müdahale edilmemesi gerekir. Hükümet MB’nın bağımsız bir kuruluş olduğunu bilmelidir. MB’nin ana görevleri arasında fiyat istikrarını sağlamak ve enflasyonu kontrol altına almak vardır. Elindeki enstrüman faiz oranlarıdır.Zaman zaman bunu artırır ya da düşürür. Bu ilerleyen dönemlerde kendini gösterir. Türkiye’de ekonomik krize doğru bir gidiş var. Eğer siyasi krizlerle de takviye edilirse ülkede çok büyük sıkıntı olur. Ülkemizin istikrara ihtiyacı vardır. İstikrar demokratik açılımdan daha önemlidir."