Denizli Barosu Gençlik Meclisi Yönetimi Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Bilal Uçar da hazır bulundu. Türkiye Genç Avukatlar Kurultayı Dönem Sözcüsü olan Denizli Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Avukat Uğur Coşkun, meslektaşları AK Parti İl Başkanı Avni Örki ve AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar’a Avukatlık Kanunu Taslağı’ndaki çekincelerini iletti.

YABANCI AVUKATLIK ŞİRKETLERİ GELECEK
Denizli Barosu Gençlik Meclisi Başkanı Avukat Uğur Coşkun, avukatlık kanun taslağıyla avukatlık şirketi ve şubeleşmesi ile yabancı avukatlık şirketlerinin Türkiye’de faaliyet göstermesinin önünün açılmasının avukatları olumsuz etkileyeceğini ifade ederek AK Parti’den destek istedi.

ÇEKİNCELİRİ AKTARACAĞIZ
Konuyla yakından ilgileneceklerinin sözünü veren Örki, “Yargının en önemli unsuru olan savunmanın temsilcilerini mesleklerini icra ederken maddi ve manevi olarak özgür bir düşünceyle icra etmeleri çok önemlidir. Bu yüzden taslak komisyonun gündemine geldiğinde bize iletilen çekinceler konusunda daha hassas davranacağız. Bu konuyla ilgili Ankara’da avukatlarımızla ve adalet komisyonu üyeleriyle toplantı gerçekleştirmeyi planladık. Ayrıca AK Parti’de konuyla ilgili genel başkan yardımcısıyla bahsedilen konuları konuşma kararı aldık” dedi.
Meslek kuruluşu olan baroların, avukatların savunma sanatını icra ederken karşılaştıkları sorunlar konusunda daha aktif olması gerektiğini belirten Örki, “Baroların söylemlerinde siyasetten ya da siyaseti şekillendirme çalışmalarından uzak durması ve daha yoğun bir şekilde avukatların sorunlarına odaklanması gerekir. Özellikle gençlerin Türkiye Barolar Birliği Delegesi olabilme konusunda büyük gayret göstermeli” şeklinde konuştu.