Avni ÖRKİ’ den Tüm Aday Adaylarına Tarihi Çağrı;
Çözüm sürecinde tüm partilerin aday adaylarının taşın altına elini koymasını isteyen AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, “Çözüm projesi milli birlik ve kardeşlik projesidir. Bu projeyi tüm aday adaylarının desteklemesi gerekiyor” diyerek önemli bir çağrı yaptı. 
Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve diğer partilerin aday adaylarına çağrıda bulunan AK Parti Denizli Milletvekili Aday Adayı Avni Örki, milli birlik ve kardeşlik projesi olarak nitelendirilen projenin millet projesi olduğunu Devletin sahiplendiği bir proje olduğunu aktaran Örki, “ Bu Devlet hepimizindir. Devlet ve millet kucaklaşması tam manasıyla gerçekleşmelidir. Milletimizin birbiriyle samimiyetle kucaklaşması için Devletimize ve milletimize yardımcı olmalıyız. Çözümü başkalarından bekleyen anlayış artık son bulmalıdır” dedi. 
 
ÇÖZÜM ÇÖZÜLME DEĞİLDİR
Çözüm sürecinin çözülme olmadığı üzeride duran ve herkesin vatan toprağından bir avuç toprak dahi ödün verilmeyeceğinden emin olmasını isteyen Örki, “Bölünmeyeceğiz büyüyeceğiz. Devletimizin ve hükümetimizin kararlı ve samimi duruşu desteklenmelidir. Atılan adımları reddederek, inkar ederek, alaya alarak, ihanetle suçlayarak varılabilecek bir olumlu hedef yoktur. Silahlar bırakılacaksa kabullenmek, inanmak, bu uğurda atılan adımları desteklemek bizim boynumuzun borcudur. Tarih bu dönemde yapılanları yazacaktır. Çözüme dair, kardeşliğe dair adımlar atılırken, bizim nerede durduğumuzun hesabını çocuklarımız bizlere soracaktır.  Çözüm sürecinde tüm partilerin aday adayları taşın altına elini koymalıdır” ifadesini kullandı.

TARİH BUNU BİZDEN İSTİYOR
“Bazı siyasi liderler ne derse desin bizler vicdanımızın sesine kulak vermeliyiz” diyerek açıklamasını sürdüren Örki, “ Genel seçimlere yaklaştığımız tam bu dönemde tüm siyasi partilerin aday adayları sahada milletimizle kucaklaşırken ülkemize gelen bahar havasını anlatmalı ve bu sürece desteğini ifade etmelidir. Tarih bunu bizden istiyor. Bu milli meselenin bizim şahsımızın milletvekili olmasından çok daha önemli bir mesele olduğunun altı çizilmelidir. Ülkemizin 2023 hedefleri önündeki en büyük engelin, terör sorunu olduğu ve bu beladan ülkemizi ve geleceğimizi kurtarmamız gerektiği vurgulanmalıdır.  Küçük siyasi hesaplara ülkemizin, çocuklarımızın geleceğini kurban etmemeliyiz. Artık akan kan durmalıdır. Bu çağrı ciğeri yanık anaların, babaların, kardeşlerin çağrısıdır. Bu çağrı bize umut bağlamış mazlum milletlerin çağrısıdır. Bu çağrının altına herkes imzasını atmalıdır” şeklinde konuştu.