İZMİR (CİHAN)- AK Parti İzmir milletvekili adayı Ali Aşlık, Anayasa’da bulunan "sosyal devlet" tanımının gereklerinin, kendi iktidarları döneminde yerine getirildiğini belirterek, "Evlenenleri, aylık 100 lira taksitle eşyalı ev sahibi yapacağız. Bu, sosyal devlet olmanın en büyük gereklerinden biridir." dedi.
Aşlık, Urla ilçesindeki mesire alanında düzenlenen Karadenizliler Bahar Şenliği’ne katıldı. Vatandaşlardan gelen istek üzerine bir konuşma yapan Aşlık, AK Parti’nin İzmir için büyük hedefler koyduğunu söyledi. Özellikle bu şekilde kapsamlı sosyal projelerin şimdiye kadar hiçbir iktidar döneminde yapılmadığını belirten Aşlık, İzmir’de önümüzdeki günlerde TOKİ’nin büyük bir hamle başlatılacağını duyurdu: "Anayasamız'da sosyal devlet maddesi yer alıyor ancak geçmişteki iktidarlar, vatandaşımızın dertleriyle dertlenmediği için bunu gözardı etmiştir. AK Parti ise insanlarımızın önemli ihtiyaçlarından birisi olan barınma konusunda sosyal devlet olmanın gereğini yaparak TOKİ’yi işlevsel hale getirdi ve yıllardır 100 binlerce ev inşa edildi. Önümüzdeki süreçte konut hamlesi daha da hızlı hale gelecek. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımız ve yeni evlenen kardeşlerimiz için peşinatsız, aylık 100 lira gibi bir taksitle eşyalı evler verilecek." şeklinde konuştu.
Hükümetin İzmir’de hızlı bir kalkınma için bütün kadrolarıyla kolları sıvadığını belirten Ali Aşlık, birçok projenin, büyüklüğüyle tarihe geçeceğini iddia etti. Yeni yat limanları, kruvaziyer limanı, EXPO 2020 projeleri, Egeray, İzmir Metrosu, dijital tarih kütüphanesi, Agora ve şehir merkezi yenilemesi gibi önemli yatırımlar için düğmeye basıldığına işaret eden Aşlık, İzmir-Çeşme Deniz Otoyolu projesine de değindi. Urlalıları da yakından ilgilendiren proje kapsamında Karaburun'a 6 kilometrelik kanal yapılacağını dile getiren Aşlık, böylece İzmir’den 45 dakikada Çeşme’ye gidileceğini söyledi. Bayraklı ilçesine bin 600, Tepecik semtine ise bin 400 yataklı şehir hastanelerinin yatırım planına alınmasının tamamlandığını hatırlatan Aşlık, diğer yandan da turizm yatırımları kapsamında antik liman projesiyle Efes'in denizle buluşacağını dile getirdi.
Konak Meydanı'nda özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun vatandaşlara büyük sıkıntı yaşattığını dile getiren Aşlık, bu çilenin de kısa sürede biteceğini vaadetti. Konak'a tünel yapılmasının İzmir için hayati bir proje olduğuna dikkat çeken AK Parti adayı Aşlık, "Bu projeyle Üçkuyular, Yeşildere ve Mürselpaşa arasında 2,5 kilometrelik çift tünel yapılacak. Şehiriçinden geçen transit yol, yer altına alınacak. Bu, İzmir için en önemli vizyon projesidir." dedi. CİHAN