Arslan; "Yapılan bu görüşmelerde Türkiye’nin geldiği koşullar tartışıldı artık ve CHP iktidarının zamanının geldiği görüşünün hakim olduğu gözlendi. Toplumun önüne ayakları yere basan sahici inandırıcı toplum sorunlarına çözüm bulan projelerle çıkılacağını ve mutlaka CHP ‘nin iktidar olacağını söyledi. Artık CHP projesi olan gündem belirleyen ülke sorunlarına çözüm bulan bir parti olduğunu ve bu algının toplumda yerleşmiş bulunduğunu belirtmiştir. Örneğin aile sigortası , çiftçiye mazot desteği , sanayiciye teşvik, esnafa kredi , emekliye iki maaş ikramiye ve intibak yasası bunlardan bir kaçıdır .Sosyal yardımlar devam edecek,faizler de sabitlenecektir"dedi.
Arslan; "Günümüzde ekonomik sıkıntılar had safhaya ulaşmış , özellikle Cumhurbaşkanının son zamanlarda Merkez Bankasına yapmış olduğu müdahelerle dövizi yükselmiş, hem iş adamlarımızı hemde kırk kanaat geçinen halkımızı zor durumda bırakmıştır.Cumhurbaşkanı her konuda tarafsızlığını yitirmiş sanki iktidar partisinin sözcüsü gibi il il dolaşmakta , özel toplantılar yapmakta , buralardan muhalefet partilerini eleştirmektedir. Hatta Başbakanın etkisizleştirmekte ,deyim yerindeyse ezmekte etkisiz  hale getirmiştir. Artık mevcut iktidar yasa tanımaz ,i hukuk tanımaz hale gelmiş , hatta İç İşleri Bakanı Efkan ALA’nın ifade ettiği gibi anayasayı bile tanımaz hale  gelmişlerdir. Bu nedenle 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler ülkenin tekrar demokrasi rayına oturması için önemli bir fırsattır"dedi.
Bozulan ekonominin , dengeleri alt üst olan demokratik kurum ve kuruluşların , Cumhurbaşkanı vesayeti altında kalan ve özgürlüğünü yitiren hükümetin ,mutlaka düzeltilmesi günlük siyasi polemiklerden kurtulup halkın gündemi olan geçim sıkıntısına çare olma zamanı gelmiştir.13 yıldır iktidarda olan mevcut iktidar şımarmış ,adeta şaşırmış vede yorulmuştur. Yorulan bu hükümet 7 Haziran seçimlerinde nadasa çekilmeli dinlendirilmeli , halk iktidarı kurulmalıdır.Bu konuda Denizli halkına güvenen Kazım ARSLAN , Denizli’de CHP 1. Parti Türkiye’de CHP iktidar olacaktır"dedi.
Yapmış olduğu ziyaretlerde moral depolayan ARSLAN ,Büyükşehir seçiminde aldığı % 40 oyu ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP adayının birinci çıkması nedeniyle,ön seçimden çıkacak iyi bir sıralamayı çıkarırsak Denizli’de birinci parti olacağız ve 4 milletvekili çıkarmaya çalışacağız.Böylece İlimizde ve ülkemizde  birinciparti yaparak 7 Haziran’da Denizli halkının yapacağı genel seçimlerde CHP iktidara geleceğini ve İktidarı sandığa gömeceğini söyledi. ile sallayacağını söyledi.