Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'deki hizmet sektörünün ABD ve Avrupa ülkelerinden daha iyi olduğunu belirterek, geçen yıl 32 milyon turiste ulaşıldığını, bunun muhteşem bir rakam olduğunu söyledi. Arınç, Denizli'de Dedeman Park Otel'in açılışında yaptığı konuşmada, ekonominin büyümesinin ve milli gelirin artmasının herkesi memnun ettiğini belirtti. Turizm sektöründe önemli ilerlemeler olduğunu kaydederek, “Türkiye, 2011 yılı sonu itibarıyla 32 milyon turiste ulaştı. Biz hep 2002 ile son 10 yılı kıyaslıyoruz, en azından bir örnek olsun diye. Bundan 10 yıl önce 20 milyonu bulamıyordu Türkiye. Şimdi 32 milyona ulaşıyor, hattâ bir şehrimiz tek başına 7 milyonu bulacak düzeye ulaştı. Türkiye'ye gelen 32 milyon turist, aynı zamanda 28 milyar dolar gelir demek.” şeklinde konuştu.

Dünyada bazı ülkeler ve şehirlerin ülkeye gelen turist sayısından fazlasını alabildiğini, Roma ve Barselona'nın bunlardan ikisi olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Arınç, “Türkiye'de de sembol olan, İstanbul ve Antalya gibi yerler var. Denizli'nin de sıçrama yaparak bunlardan biraz daha öne geçeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Türkiye'deki hizmet sektörü, ABD'den de Avrupa ülkelerinden de iyidir. Avrupa Birliği ülkelerinin birçoğuna resmi ve özel ziyaretlere gittiğimizde hizmet kalitesinin, Türkiye'den çok geride olduğunu görüyoruz. Bizde yetişmiş personel var, canla başla çalışıyorlar. Birkaç defa Atina'ya gitmiştim, bir çay istersiniz, yarım saat sonra gelir.” dedi.

Denizli'nin coğrafi olarak bütün yolların kavşak noktası olduğunu, sanayi, turizm ve tarımın yanısıra jeotermal kaynaklarıyla enerji sektöründe önemli potansiyele sahip bir il olduğunu anlatan Arınç, şunları kaydetti: “Denizli'nin nüfusu artmaktadır, büyük şehir olmaktadır. Her bakımdan yatırım yapılabilecek, gelişmeye çok müsait bir ilimizdir. Sayın Nihat Zeybekci'nin başkanlığı döneminde kendileriyle görüştüler ve böyle çok güzel bir oteli meydana getirdiler. Doğrusu bunun aynısını Manisa'ya da istiyorum ama şimdi iki taraflı oldum, Bursa'ya da istiyorum. Umarım ki mimarisiyle, konukseverliğiyle hizmet sektöründe çok güzel bir oteli Denizlimiz Dedeman'la kazanmış oldu. Şüphesiz başka oteller de var, onlar da çok başarılıdır. Onlara da hayırlı işler diliyorum ama bu yeni tesis, bulunduğu konum itibarıyla bir taraftan Pamukkale'yi görüyor, bir taraftan yol üzerinde, bir taraftan önemli bir ismin zincirliğinde açılıyor. Umarım ki Denizlimiz'e, Denizlimiz'in güzel insanlarına faydalı olsun. Ekonomiye katkı sağlasın, çünkü büyük bir yatırım, aynı zamanda istihdam ve katma değer demektir. Gayrisafi milli hasılanın artması demektir. Denizli bundan mutlaka yararlanacaktır.”

Açılış törenine AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Denizli Valisi Abdülkadir Demir de katıldı.