Son kongrede Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı olarak seçilen sendikanın Denizli Şube Başkanı Şükrü Kolukısa, süreçle ilgili düzenlediği toplantıyla bilgiler aktardı. 
Denizli’deki görevini bırakarak Ankara’da Denizli için ve ülke için eğitim-öğretimin en iyiye seviyeye ulaşması için başta olmak sosyal hakların iyileştirilmesine, toplumsal sorun ve sıkıntıların çözümüne katkı koymak amacıyla geceli gündüzlü çalışacaklarını söyledi. 
Kolukısa, “Türkiye’nin en büyük sendikası olan, 320 bin üye ile hale hazır genel yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen 23. yıl dönümünü Şubat ayında kutladı. Aynı zaman da bu yıl bizim sendika için seçim yılımızdı. Eylül ayından itibaren işyeri temsilciliği ile başlayan illerde delege seçimi, il yönetimi ve yetkili organlarıyla devam eden, nihayetinde üst kurul delegelerin katılımıyla Büyük 5. Olağan Genel Kurulu icra ettik. Eylül ayında başlayıp şubat ayı sonuna kadar devam eden seçim sürecini tamamladık. Türkiye’de çok büyük bir sevil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen seçim sürecini demokratik temayüllere uygun Eğitim-Bir-Sen in değerlerine uygun ve savunduğu ilkelere yakışır bir şekilde gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Seçim sürecince illerde istişare genel merkez seçimlerine iki liste halinde girilmiştir. Onursal Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu’nun tüzüğümüz gereği 3. dönemini doldurması sonucu görevi sona ermiştir. Taşımış olduğu bu bayrağı Eğitim-Bir-Sen in adanmış ruhuna teslim etmesi gerekiyordu. Seçim sürecine Başkan Vekili Ahmet Özer ve Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali Yalçın beyin listesi ile iki liste halinde girilmiştir. Bu yarış süresinde cok tatlı bir rekabet yaşandı. Adaylar bütün Türkiye’yi baştan sona geziler. Bütün illerle istişare ettiler. Kamuoyunda bütün değerlendirmelerini yaptıktan sonra adaylıklarını açıkladılar. Şahsımda Ali Yalçın beyin listesinden Basın ve İletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı olarak aday olduk. Yaşanan seçim sonrası delegelerimizin teveccühü ile görev bize verildi. 
Bu süreçte bizi destekleyen üyelerimize, delegelerimize, ilçe yönetimlerine ve il yönetimindeki kardeşlerime teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde Ankara’ya gelerek bizi destekleyen kardeşlerime ayrıca teşekkür ediyorum.Bizler artık Ankara’dan Denizli’ye ve tüm Türkiye’ye hizmet etmek için elimizde gelenin en iyisini yapmak için çalışacağız. Denizli’deki eğitim sorunlarını biliyoruz ve ayrıca bu sorunla ilgileneceğiz” dedi.