Denizli'de 29 Ekim Bulvarı'nda vatandaşların karşısına çıkan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ülkenin iyi yönetilmediğinden bahsederek iktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. 

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği miting alanında halka hitap eden Akşener, 5 yıl önce Denizli'den çaktıkları kıvılcımın Türkiye'nin üzerine güneş gibi doğduğunu söyledi. 

Akşener, "Denizli’nin, benim gönlümde, ayrı bir yeri vardır. Çünkü Denizli, hürriyet ve demokrasi mücadelemizdeki, ilk durağımızdı. Çünkü Denizli, milletimize terörist diyenlere, meydan okuduğumuz yerdi.
Çünkü Denizli; Bundan beş yıl önce, “İktidar yürüyüşümüz, bugün, buradan başlamıştır.”, dediğimiz yerdi. Bu kutlu yolun ilk kıvılcımı, bundan 5 yıl önce, Denizli’de çakıldı. O kıvılcım, memleketin dört köşesinde yanan, koca bir umut ateşi oldu. Durmadan çalıştık. Türkiye’yi, il il, ilçe ilçe dolaştık. Her türlü hakarete, Her türlü zorbalığa, Önümüze diktikleri her türlü engelin, korkmak şöyle dursun, efelerin cesaretiyle, üzerlerine yürüdük. Hakkı ve hakikati, yüzlerine haykırdık.
" dedi. 

Koltuk, makam, mevki hesabıyla değil, milletin huzur ve refahının hesabıyla, dimdik durduklarını belirten Akşener, "O yüzden de, her defasında, aynı bugün olduğu gibi, bu meydanda, sizlerin karşısına, başımız dik, alnımız açık çıktık. Bize bu gücü veren Rabbime, şükürler olsun! Kıvılcımdık, büyüdük. Önce ateş olduk, memleketi sardık. Bugün de, arkamıza milletimizi aldık, Güneş olduk, Türkiye’nin üzerine doğduk!" dedi.

İyi Parti'nin iktidara yürüdüğünü söyleyen Akşener, "Bu kutlu yolda bize yoldaşlık eden sizlerden, Yüce Allah razı olsun. Biliyorsunuz, iki yıldır memleketi karış karış dolaşıyorum. Esnafımızı dinliyorum. Emeklilerimizi, memurlarımızı, işçilerimizi dinliyorum. İşsiz, umutsuz gençlerimizi dinliyorum. Fabrikalarını kapatan sanayicimizi, hayatı zehir edilmiş EYT’lileri, verilen sözlere rağmen, 3600 ek gösterge hakkı teslim edilmeyen, 
memur kardeşlerimi dinliyorum. Mazota, gübreye, elektriğe, suya para yetiştiremeyen, tarlasını ekemeyen, ekse bile süremeyen, sürse bile, mahsulü elinde kalan, çiftçilerimizi dinliyorum. Saraya kapanıp, millete sırtını dönen, Sayın Erdoğan ve ortaklarının, ısrarla duymadığı, inatla umursamadığı, bütün gerçekleri duyuyor, görüyor, öğreniyorum.
" dedi. 

“Testi içinde pekmez, bu pekmez bize yetmez.” diyerek Özay Gönlüm'den alıntı yapan Akşener, "Peki bu pekmez, bize niye yetmez? Çünkü, testiye dadananlar var. Çünkü, memleketin zenginliklerine dadananlar var.
Çünkü, milletin hakkına, hukukuna, alın terine, musallat olanlar var. Değerli kardeşlerim, İşte bunun için yollardayım. Milletin malını, üç-beş müteahhidin kasasına akıtanlara, ayna tutmak için buradayım. Senin evladın işsizken, geline, damada, kayınçoya, 5’er maaş bağlayanları,  utandırmak için buradayım, bu kötü gidişe, artık bir dur demek için bugün buradayım!
" dedi. 

Türkiye'nin, zengin bir ülke olduğunu ifade eden Akşener, "Türkiye, çok büyük potansiyeli olan bir ülke, yoksulluğu değil, zenginliği hak eden bir ülke. Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok. Zengin, mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi inşa etmek için, ihtiyacımız olan her şeye sahibiz, 5 yıl önce çaktığımız o kıvılcım, bugün memleketin üzerine, güneş gibi doğuyor. İyi Parti güneşi, güçlü, zengin ve mutlu bir Türkiye ülküsüyle parlıyor. Allah’ın izniyle İyiler iktidara yürüyor! Bu kutlu yolda, Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun." ifadelerini kullandı. 

Akşener, Denizli'den Çaktığımız Kıvılcım Ülkemize Güneş Gibi Doğdu

Akşener, Denizli'den Çaktığımız Kıvılcım Ülkemize Güneş Gibi Doğdu