AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve mahalle ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. Çardak ve Bozkurt ilçe merkezleri ve mahallelerinde esnafları ziyaret eden, vatandaşlarla kucaklaşan Tin, çiftçilerle de bir araya geldi. 
Özellikle tarım ve hayvancılıkta 1 Kasım’dan sonra yaşanacak yenlikleri anlatan Milletvekili Adayı Tin, AK Parti olarak iktidara geldiklerinden bu yana stratejik bir sektör olarak gördükleri tarım ve gıda alanında köklü değişimlere ve ilklere imza attıklarını söyledi. 13 yılda yapılan köklü reformlarla Türkiye’nin refahını ve yaşam standardını artırdıklarına dikkati çeken Tin, tek başına iktidar olduklarında değişimin süreceğini belirtti. Tin, “Başta iktidarımızda yem ve gübrede KDV'yi tamamen kaldırıyoruz. Hem tarımsal üretim hem de hayvansal üretim açısından büyük bir desteği çiftçimize sunmuş olacağız. Hayvancılık anlamında desteklerimiz ise sürecek. Üretici ve üretici örgütleri vasıtasıyla sanayiye giden çiğ sütün alım ve satımının sözleşmeli usulde yapılmasını sağlayacağız. Koyun ve keçi yetiştiriciliğine yönelik teşvikleri artıracağız. Koyun ve keçilerin kayıt altına alınarak izlenmesi ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınmasını sağlayacağız” dedi.

Hibe desteklerini 10 Milyar TL’ye ulaştıracağız
Süt ve et üretiminde sözleşmeli model geliştireceklerini ifade eden Milletvekili Adayı Tin, şöyle konuştu: "Tarımsal destekleri, 190 adet tarım alt havzasında, iklim, toprak ve topografyanın yanı sıra, mevcut su potansiyeli ve bitkilerin su tüketimini de dikkate alarak, alt havzalar düzeyinde, bölgesel ve ürün bazında düzenleyeceğiz. Destekleri, sosyal amaçlı ve üretim odaklı olarak düzenleyecek; çevre ile bitki, hayvan ve insan sağlığını dikkate alacak; desteklerin etkinliğini izleyip değerlendireceğiz. 2015 yılında nakit olarak verdiğimiz hibe desteklerinin tutarını 10 Milyar TL’ye ulaştıracağız. Yerel ve geleneksel ürünlerin katma değeri ve ihracata katkısını artıracağız. Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlayacağız. Tarım alanları içerisinde organik tarımın oranını yüzde 1,95’den yüzde 4’e çıkaracağız.”