AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli’nin tarım ve hayvancılıkta büyük rol üstlenen Acıpayam İlçesi’ne ziyarette bulundu. İlçe merkezinde esnafı gezerek hayırlı işler dileyen Milletvekili Adayı Tin, vatandaşlarla da uzun sohbetlerde bulundu. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği Tin’e hem esnaf hem de vatandaşlar ülkenin ekonomik ve güvenlik anlamında istikrara kavuşturulması için AK Parti’ye büyük ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaptı. Tin ise, güçlü bir Türkiye ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için 1 Kasım’da AK Parti’nin tek başına iktidar olmasının önemini aktardı. Acıpayam Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret eden Milletvekili Adayı Tin, 13 yıllık iktidarlarında esnafa büyük destek sağladıklarını belirterek, faiz oranlarını yüzde 45’lerden yüzde 5’lere getirildiğini hatırlattı. Tin, "Bu durum esnafımıza rahat bir nefes aldırdığı gibi yatırım yapmasına, modernizasyona da olanak tanıdı. Esnafımızı, KOBi’mize her anlamda destek sağladık. Şimdi AK beyannamemizde yer aldığı üzere esnafımıza 30 bin lira faizsiz kredi imkanı getiriyoruz” dedi. 

Tarımsal sulamanın önemi
Tin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarımsal üretimin olmazsa olması tarımsal sulamadır. Sulama noktasında dev yatırımları hayata geçirdik. Ülkemizde toplam ekonomik sulanabilir alan olan 8,5 milyon hektar arazimizin, 2002 yılına kadar 4,8 milyon hektarı sulanabilir iken yaptığımız çalışmalarla bu miktarı 2014 yılı sonunda 6,1 milyon hektara yükselttik. Hedefimiz 5,5 milyon hektarın tamamına ulaşmak. 2012-2014 yılları arasında 3,3 milyar TL yatırım harcaması yaparak ‘Bin Günde Bin Gölet ve Sulama Tesisi’ inşa ettik. Bu projeyle 1 milyon 700 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturduk." 

Denizli'de hedef yüzde 100 sulanabilir arazi
Tarımsal sulama anlamında Denizli'ye 40’a yakın gölet yapıldığına işaret eden Tin, "Acıpayam'da Akalan Barajımızı tamamladık. Barajımız su tutmaya başladı. Cindere Barajı’ndan hem Pamukkale hem de Sarayköy Ovasını sulayan iletim kanalını tamamlayarak hizmete soktuk. Denizlimizde sulanabilir tarımsal arazimizin oranı yüzde 67 gibi yüksek bir rakam. İnşallah burada hedefimiz yüzde 100’e ulaşmak. Üreticimizin, çiftçimizin, ülkemizin katma değerine katma değer katmak. Yine çiftçimize yem ve gübrede KDV oranını sıfıra indirerek destek sağlıyoruz. Bunun karşılığı 21 milyar liralık bir destek demek. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de tarım ve hayvancılığı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.