AK Parti ilçe kongrelerinin bir sonraki durağı Kale oldu. Kale Belediye Düğün Salonu’ndaki kongreye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İl Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, Mehmet Yüksel, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe halkı, partililer ve delegeler katıldı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını ileterek konuşmasına başladı. 1 Şubat’ta Ahmet Davutoğlu’nun il kongresine geleceğini ifade eden Bakan Zeybekci, Başbakanımızı Türkiye’de gördüğü en kalabalık mitinglerden biri ile karşılayacağız” dedi. Türkiye’ye İtalya, İngiltere başbakanının geldiğini hatırlatan Bakan Zeybekci  “Bu memleket eskisi gibi birilerine kuyruk olan bir ülke değil, takip edilen bir ülke durumuna geldi. Kardeşler arasında nasıl rekabet olursa ilçeler arasında da yarış başladı. Kale de bu yarışın içinde. 2010’daki 12 Eylül referandumunda Kale sahipsiz kaldı dediklerinde elimizi uzattık ve o ateşi hissettik. 2011, 2014 ve 10 Ağustos seçimlerinde Kale kendisini gösterdi. Şimdi Çameli ile yarış içinde” dedi. 

2015 SEÇİMLERİ YENİ BİR DOĞUŞ OLACAK
2015 seçimlerinin AK Parti için yeni bir doğuş olacağına dikkat çeken Zeybekci, “Türkiye genelinde iller arasında da yarış var. Bizim boynumuz biraz bükük oldu. Denizli’ye bu mahcubiyet yakışıyor muydu. Denizli bir daha yüzde 50’nin üzerine düşmeyeceğine söz verdim. O zaman siyasette lider il oluyorsunuz. Denizli olarak biz 2015 seçimlerinde birinci olacağız. Siyasetin lider ili olmaya devam edeceğiz. Oyların yüzde 47’lerden 55 hatta yüzde 60’lara çıkması lazım. Denizli’nin 2015 seçimlerinde elde edeceği oy oranı ile Türkiye’de yer yerinden onayacak. Kale ve büyükşehir belediye başkanımız ev ev kapı kapı dolaşarak hizmet etmeye devam ediyor. Bu dava Nihat Zeybekci davası değil. Sevda meselesidir. Muhtarlar arasında da yarış olacak. Yüzde 70’in altına inen yandı” şeklinde konuştu.

DÜRÜST SİYASET YAP
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderme yapan Bakan Zeybekci, “Pazartesi günü Ekonomi Bakanlığının bütçesi görüşülecek. Onların yalan ve itiraflarını da bu millete anlatacağız. İnsanın bir şey bilmemesi normaldir. Bilmediğini sorarsın. Bilmediklerini partinde bilen yoksa doğrusunu bana sor biz sana anlatalım. Bu ülkenin dış ticarette yazdığı destanı bilmiyorsan biz anlatalım. Dünyanın 17. Büyük ekonomisi Türkiye’yi bilmiyorsan anlatalım. Bir kere değil, 5 hata 15 kere anlatalım. Yeter ki dürüst siyaset yap. Biz yeniden siyasetin itibarını yükseltmek için yapacağız. Mevlana cahille dost olma üzülürsün” dedi. 

KALE DEVLER LİGİNDE YARIŞMALI
AK Parti İl Başkanı Avni Örki Kaleli insanların sıcakkanlı olduklarını belirterek ‘Kale’de soğuk bir hava vardı, ama Kale’nin insanları o sıcaklığıyla güleryüzüyle bizleri sarıp sarmaladı ve birden yüreğimiz ısındı. Hepinize teşekkür ederim’ diyerek sözlerine başladı. Kale geçirdiği o 5 yıllık fetret döneminden artık kurtuldu. Kale 2023’e doğru kendisine tarihi bir sayfa açtı. Bunun için de sizlere yürekten teşekkür ediyoruz. Çameli’yle yarışacağınızı söylediniz. Denizli olarak birbirinizle yarışmanız güzeldir ama esas itibariyle bizim Türkiye’de rakiplerimiz var. Kale Türkiye’deki bu devler liginde yarışabilecek bir ilçemizdir” dedi.

Yeni teşkilatlardan bir ricası olduğunu vurgulayan Örki, “ Onun için bugün yeni teşkilatımızdan rica ediyorum. Kadın ve gençlik kollarımızdan rica ediyorum. Hiç durmadan gayret edelim insanlara insan olmanın nasıl olması gerektiği konusunda o güzel örnekleri gösterelim. İnsanları kucaklayalım millete hizmet sevdamızı anlatalım.  Hedeflerimizi Cumhurbaşkanımızın sunduğu güzel hizmetleri anlatalım, ekonomi bakanımızın o devler liginde aldığı o yeri anlatalım. Kale’den Türkiye’ye çok güçlü bir ses çıkması için bir olalım birlik olalım. Kongremiz hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

DALBUDAK “2015 ÖNEMLİ”
AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak Kale’ye büyük yatırımlar yapılacak. Yatırımlarla birlikte Kale daha da güzelleşecek. Yılmaz Başkanım Kale’yi çok daha büyük başarılara taşıyacaktır. 2015 kazandığımız kazanımları kaybetmemek için önemlidir. Kazandığımızı geri vermememiz lazımdır. Sizlere güveniyoruz. Kongremiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

UÇAR “AK PARTİ’YLE SİYASETE AHLAK GELDİ”
AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar ‘AK Parti’nin siyasete kazandırdığı en önemli şey siyasette unutulan ahlak meselesidir’ diyerek sözlerine başladı. Muhalefeti eleştiren Uçar, “Bizden önce de bakanlar vekiller vardı. Onlar meydanlarda birbirlerine hakaret ederler sonra seçim sırasında canım kardeşim der birbirlerine sarılırlardı. Olmayan kaynakları vaat ederek yıllarca iktidara geldiler ama kalamadılar. AK Parti geldi verdiği sözü ömür boyu tutacağını söyledi. Bu millet her seçimde bir önceki oranın neden daha fazlasınca oy veriyor. Çünkü sözümüzü tuttuğumuzu biliyor” dedi.

YÜKSEL “MUHALEFET VATANDAŞI DÜŞÜNMÜYOR”
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, “Biz çok şanslıyız çünkü Kale gibi diğer ilçelerimizde 2015’te kim seçimde daha çok oy alacak diye birbirleriyle tatlı bir rekabetleri var. Vekillerimizle bizlerin de sayın bakanımızın öncülüğünde Ankara’da gıptayla bakılan bir birlikteliğimiz var. AK Parti olarak hepimiz çok şanslıyız. Türk siyasi hayatında ilkleri başaran ve vefanın ne demek olduğunu öğreten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. Bunları gördüğümüzde başarının gelmemesi için eksiklik yok. Biz bir ekip olarak hep beraber başarmak zorundayız. Bu millet ne CHP’nin ne de MHP’nin Türkiye’de vatandaşın derdiyle bir derdi olmadığını ve vatandaşın derdiyle ilgilenen tek partinin AK Parti olduğunu görüyor. Üzerimizdeki yük ağır. Onun için başarmak zorundayız” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Kale’ye yapılan hizmetleri anlattı. Kale’ye 9 km içme suyu hattı yaptıklarını belirten Zolan, “8 km kanalizasyon 2 km de yağmur suyu hattı yapmışız. 205’te Kale’ye 10 milyonun üzerinde yatırım gelecek. Kale’nin tüm ihtiyaçları hepimizin gayretiyle karşılanacaktır.2015 Haziran çok önemli sizler de bunun farkındasınız. Kapı kapı her yeri dolaşıp gidilmedik yer bırakmamalıyız. Denizli bakanımızın da söylediği gibi lider şehir olmalıdır. Bu ağır bir yüktür. Kale de inşallah bu yükü yüklenecektir”dedi.

KALE’YE ÜNİVERSİTE MÜJDESİ
Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla gece gündüz hizmet ettiklerini vurgulayarak, “ Her ne derdiniz olursa 24 saat emrinizdeyiz. AK Parti 2009’da Kaleyi nasıl bıraktıysa 2014’te o şekilde teslim aldı. Allah’ın izniyle 2019’da da öyle teslim alacaktır. Bundan sonra bizim tütüncümüz birlik olacak ve yıkılmayacak. Yorulmak bizim hakkımız değil yorulmayacağız. Ne söz verdiysek bir bir hatta iki katını yapacağız. 32 mahallesiyle 22 bin nüfusuyla dışarıda oturan iş adamlarıyla bütün resmi kurumlarıyla birlik içinde bir Kale istiyorum. Şu an görüyorum ki herkes burada bu Kale başarısız olur mu? Olmayacak. Söz verdiğimiz üniversite binamızın bir aya kadar temelini atıyoruz. Mustafa Üstek 
hayırseverimiz kendisi söz verdi. 1,5 milyonunu o karşılayacak” diye konuştu.

“2015 SEÇİMLERİNDE ÇAMELİ’Yİ SOLLAYACAĞIZ”
AK Parti Kale İlçe Başkanı Yılmaz Baylavlı konuşmasında “ bizim için 30 mart ve 10 Ağustos seçimleri Kalemiz için olmazsa olmazdı. Benim için zor zamanda zor görev aldı dediler. Ben adım gibi Kale ilçe belediye başkanlığımızı kazanacağımızı biliyordum ve kazandık. 2015 seçimlerinde Çameli’yi sollayacağız. Milletvekillerimizin sayısını 5’e çıkaracağız. Bu söz hepimizin sözü, bu söz partimize yürek veren tüm AK Parti’lilerin sözüdür.2015 seçimlerinde hedefimiz yüzde 75’tir” dedi.

Konuşmaların ardından Kale İlçe Başkanlığı’na Yılmaz Bavlavlı’nın seçilmesiyle kongre sona erdi.