İSTANBUL (CİHAN)- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Election Exchange’ (Seçim değişim) programı kapsamında 45 ülkeden 100 genç, partinin seçim çalışmalarını yerinde takip etmek üzere İstanbul’a geldi.
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda bir araya gelen gençler, seçime kadar olan süreç hakkında bilgilendirildi.
Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul’un farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan bir dünya başkenti olduğunu söyledi. İktidar oldukları süreç içerisinde toplumların taleplerini ifade eden bir parti olduklarını belirten Babuşcu, “Sizler bu yönüyle demokratikleşme süreciyle ilgili demokrasi kültürünün kendi geleneğini oluşturabilmesini sağlayacak, ama evrensel anlamda demokrasi mücadelesinin ortak bir çıtayı yakalayabilmesi de bizim ortak paydamız olacaktır.” dedi.
Seçim çalışmalarında gençlerle birlikte olacaklarını söyleyen Babuşcu, “Misafirimiz olacağınız 10 günlük süre içinde, bu coğrafyadaki demokrasi mücadelemizin bir propagandasını nasıl icra ettiğimizi görme imkanına sahip olacaksınız. Umuyorum ki, bu tecrübe sizin tecrübelerinize yeni bir katkı sunacak. Türkiye'yi ve Türkiye'nin siyasi mücadele zeminini tanıma konusunda fayda sağlayacak.'' diye konuştu.
AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erkan Kandemir de, yıllarca bu ülkede ötekileştirilmenin getirdiği sıkıntıları yaşadıklarını, artık ülkesinde ve farklı coğrafyalarda yaşayan insanların sıkıntılarını sırtlayarak onlarla kuçaklaşmanın keyfini yaşadıklarını belirtti. Sahada çok güçlü bir parti olduklarını dile getiren Kandemir, “Büyük bir teşkilata sahip olan ve bu teşkilatı iyi yöneten bir parti olarak sizleri çok iyi ağırlayacağız. Zaman zaman arkadaşlarımızla birlikte kapıları çalacaksınız. Başbakanımızın selamını iletme şeklimizi, hoş görümüzü, kimseyi ötekileştirmeyen partimize şahit olacaksınız.” şeklinde konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ise, bu projenin çok kıymetli bir çalışma olduğunu ifade ederek, ''Bu çalışma, Türkiye'nin dünyadaki değişen rolünün de adeta bir göstergesi niteliğinde. Türkiye, siyasi partilerin, sivil toplumun önderleri olduğunu saptamayı artık seçimden seçime değil, devamlı şekilde aktif organizmalara sahip olduğu bir ülke. Dolayısıyla bu çalışmanın İstanbul’da yapılıyor olması demokratikleşmede büyük adımlar atan birçok ülkeden gelen temsilciler için, siyasi parti teşkilatlarını anlamak için, seçim çalışmalarını anlamak için gidilebilecek ülkelerden birisi de Türkiye olsa gerek.” ifadelerini kullandı. AK Parti teşkilatının çok büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktaran Erdoğan, “AK Parti, milyonlarca üyesi olan, en küçük mecralara dahi ulaşan, bu teşkilatlanmasını devamlı dinamik tutan, seçim dönemlerinde de bunun meyvelerini toplamak için halka partinin yeni projelerini anlatan bir parti. 45 ülkeden gelen gençler için çok büyük tecrübe olacağına inanıyoruz.'' dedi.
Türkiye’ye gelmekten onur duyduğunu belirten Mısırlı Perihan Ahmed Saleh de, “Mısır’da yaşanan son olaylar olmuşken Türkiye’de bu demokratik ortamı görmek ve tecrübe edinmek istedim.” şeklinde konuştu.
Genç konuklar, program kapsamında il gençlik kolları üyeleri ve milletvekili adayları ile parti çalışmalarına katılacak, bayrak asacak ve ev sohbetlerine katılacak. Daha sonra seçim süreciyle ilgili gözlemlerini bir rapor haline getirecek olan gençler,13 Haziran'da İstanbul'dan ayrılacak.

CİHAN