MALATYA (CİHAN)- AK Parti Malatya milletvekili adayı Mustafa Şahin, muhalefet partilerinin kendilerine karşı ittifak içinde olduğunu belirterek, “Kürtçüsü de Türkçüsü de halkçısı da derin devletçisi de elbirlik olmuş, sırt sırta vermiş AK Parti’ye karşı blok oluşturmuşlar.” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Mustafa Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Hidayet Mahallesi'ni ziyaret etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyerek, 12 Haziran seçimlerinde destek isteyen Şahin, yaptığı konuşmada, muhalefet partilerinin AK Parti'ye karşı elele verdiğini söyledi.

İttifak içinde ideolojik anlamda zıt olan partilerin bulunmasının dikkat çekici olduğuna dikkat çeken Şahin, “İnsanların gözyaşlarından medet umanların hepsi aynıdır. Sağcısı da aynı solcusu da. İnsanlarımızın kanları üzerinden siyaset yapanların kafa yapıları aynıdır, düşünceleri aynı kapıya çıkıyor. Dün sağ-sol çatışmasından nemalananlar, bugün Kürt-Türk çatışmasından, Ergenekon terör örgütünün icraatlarından nemalanıyorlar.
Dün milliyetçiyim diyenlerin bugün kimlerle yatıp kalktıklarını, kapalı kapılar ardında ne hesaplar yaptıklarını, kimlerle hesaba oturduklarına tanık oluyoruz. Halkçıyım diyenleri de görüyoruz. Halk adamıyım, köylünün dostuyum, çiftçinin yanındayım diyenlerin neler yaptıklarını, 28 Şubat sürecinde kimlerin ocağına incir ağacı dikerek yükseldiklerini, devletin kaynaklarını kimlere peşkeş çektiklerini hep birlikte gördük. Kürtçüsü de Türkçüsü de halkçısı da derin devletçisi de elbirlik olmuş, sırt sırta vermiş AK Parti’ye karşı blok oluşturmuşlar. Doğu illerinde birbirine destek vererek miting düzenliyorlar. Kürt haklarını savunuyorum diyen BDP, Hakkâri ve Diyarbakır’da CHP gibi kafatasçı bir partiyi desteklerken, Elazığ’da seçim günü AK Parti, milletvekillerinin tamamını alamasın diye kendisini Türk milliyetçisi olarak tanımlayan MHP’ye destek vereceğini ifade eden ses kayıtları ortaya çıkıyor.” diye konuştu.
Muhalefet partilerinin demagoji yaptığını öne süren Şahin, şöyle devam etti: “Bunların dertleri ne Kürt haklarıdır, ne Türk haklarıdır. Bunların dertleri ne halktır, ne haktır. Bunların tek derdi var o da insanların acılarından faydalanmak, kanları üzerinden siyaset yapmak. Kardeş kavgası çıksın, insanlar birbirini boğazlasın; kargaşa ortamı yaratılsın. Bilirsiniz bir söz vardır; Kurt puslu havayı sever. AK Parti’nin bunlardan farkını biliyorsunuz. Biz halkıyla barışık, devletiyle uyum içerisinde olan bir partiyiz. Gücümüzü Hak’tan ve halktan alıyoruz.”

CİHAN