ANTALYA (CİHAN)- AK Parti Antalya Milletvekili Adayı eski Vali Veysel Dalmaz, seçim çalışmalarını memleketi Kumluca’da sürdürüyor. AK Parti adayı ilçedeki sivil toplum kuruluşlarından Kumluca İşadamları Derneği ve Fenerbahçeliler Derneği’ni ziyaret etti. Dalmaz, 12 Haziran seçimlerinde hem anayasanın hem de AK Parti'nin oylanacağını söyledi.

Kumluca Fenerbahçeliler Derneği ile Kale-Kule’de kahvaltılı toplantıya katılan AK Parti Antalya Millevekili Adayı Veysel Dalmaz, sivil toplum kuruluşlarının 12 Haziran seçimlerine çok büyük önem verdiklerini anlattı.
İlçedeki tek spor derneği olan Kumluca Fenerbahçeliler Derneği’nin sosyal alanda da etkin olduğunu belirten Dalmaz, dernek yöneticilerinden sportif faaliyetlerin uluslar arası alanda daha da gelişebilmesi AK Parti’nin yükselen grafiğine destek vermelerini istedi.

Dalmaz, Kumluca İşadamları Derneği (Kiad)’nin yeni başkanı Apdil Şengönül’e hayırlı olsun ziyaretinde de bulundu. Kiad yönetimi tarafından ağırlanan Veysel Dalmaz, burada 12 Haziran seçimleri ve sivil anayasa hakkında açıklamalarda bulundu. Parti olarak tüm sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini belirten Dalmaz, “12 Haziran’da vatandaşlarımız AK Parti ile beraber aslında sivil toplum kuruluşları ile beraber hazırlayacağımız yeni anayasayı da oylamış olacaklar. Bugün seçmen bilinçli. Çünkü askerlerin hazırladığı 1982 Anayasası’nın bu ülkeyi kaldırmadığını görüyor. Yeni anayasa konusunda da sivil toplumla ortak hareket eden bizim partimiz var. Bu yüzden biz AK Parti olarak, tüm seçmenlerimizin, oy kullanırken hazırlanacak bu güzel anayasayı düşünerek oy kullanmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Takım tutar gibi parti tutma dönemlerinin bittiğini belirten AK Parti adayı Dalmaz, seçmenlerin icraatlara oy verdiğini, AK Parti'nin de son on yılda Türkiye’yi her alanda ileri götürdüğünü, bu istikrarın sürebilmesi ve yeni anayasanın yapılabilmesi için seçmenlerden 12 Haziran'da her zamankinden daha yüksek oranda oy istediklerini sözlerine ekledi.

Kumluca’nın AK Partili Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, AK Partili belediyelerin bulundukları yerlerde vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşıladığını, kendi belediyelerinin de bu alanda Türkiye’de İSO 10002 Kalite ve Müşteri Memnuniyeti Belgesi alan tek belediye olduğunu dile getirdi. Çetinkaya, yapılan bu hizmetlerin daha üst seviyelere ulaşabilmesi için Kumlucalı seçmenlerin partilerine yüksek oranda oy vermelerini istedi.

30 Nisan’da gerçekleştirilen kongrede başkanlığa seçilen KİAD yönetim Kurulu Başkanı Abdil Şengönül, AK Parti heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Mevcut hükümet döneminde ülkeler arasında vizelerin kalktığını, uluslar arası alanda ticaret hacminin geliştiğini söyleyen Başkan Şengönül, “İşadamları olarak istikrara ve ekonomideki gelişmelerin sürmesine önem veriyoruz. Ayrıca iş dünyası olarak Tuskon gibi Tüsiad gibi büyük kuruluşlar da yeni anayasa çalışmalarına destek veriyor. Biz de Kiad olarak yeni ve özgürlükçü bir anayasanın yapılmasına destek verdiğimizi belirtiyoruz.” açıklamasını yaptı.
    
Ardından Kiad üyelerinden Ahmet İbze, misafirlere dernek hakkında bilgi verdi. CİHAN