GİRESUN (CİHAN)- AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, bitme aşamasına gelen projelerin kamuoyuna halen olmayacakmış gibi sunularak insanların kafalarının karıştırıldığını, bunun Giresun’a, Giresunluya bir faydasının olmadığını söyledi. Canikli, "Bu açıdan bakıldığında ben gerçekten Giresun’daki muhalefetten şikâyetçiyim.” dedi.
    Canikli, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Giresun'un Espiye ilçesinde İstanbul’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kurulaşlarının temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi. Giresun’daki muhalefet partilerinden yakınan Canikli, iktidar ve muhalefetin farklı görevleri ile demokrasinin ayrılmaz parçaları olduğuna işaret eden Canikli, “Hiçbir şekilde bunlardan taviz verilmesi, vazgeçilmesi düşünülemez. Ancak muhalefetin sadece karalayan, sadece eleştiren, kötüleyen ve engellemeye çalışan bir anlayışla yapılmaması gerekir. Elbette muhalefet eleştirecektir. Bardağın her zaman boş tarafını görecektir muhalefet. Ona kimsenin itirazı olmaz. Ama aynı zamanda Giresun’a katkı sağlayacak bir durum söz konusu ise tüm bu aykırılıkları bir tarafa bırakacak ve o hedefe ulaşabilmek için gereken katkıyı sağlayabilecek durumda olabilmelidir, muhalefet. O erdemi gösterilebilmelidir. Hala bitme aşamasına gelen projeleri olmayacakmış gibi kamuoyuna sunarak insanların kafasını karıştırmanın Giresun’a, Giresunluya hiçbir katkısı olamaz. Bu açıdan bakıldığında ben gerçekten Giresun’daki muhalefetten şikâyetçiyim. Giresun için şikâyetçiyim.” diye konuştu.
    Toplantıda, Giresunlular Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Ordu-Giresun Havaalanı’nın yapım aşamasına gelmesinde gösterdiği gayretlerden ötürü AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’ye, uçak modelli plaket verdi.
Yine toplantıda İşadamı Muzaffer Aygün de havaalanının temelinin atılması durumunda Giresun’a 5 yıldızlı otel yapma vaadinde bulundu. CİHAN